©GO Sharing

Het nieuws in 1 minuut | maandag 15 juni – zondag 5 juli 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Elektrische deelauto's voor 15 Oost-Vlaamse gemeenten
In 15 Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten zijn vanaf nu 1 tot 3 elektrische deelwagens ter beschikking via het regionaal deelsysteem van Valckenier Share. Hoewel autodelen in Vlaanderen aan een opmars bezig is, is het aanbod aan deelwagens in Zuid-Oost-Vlaanderen nog erg beperkt. ‘Alle deelnemende gemeenten (Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) stappen in het deelsysteem via dezelfde autodeelaanbieder’, legt SOLVA-voorzitter Eddy Couckuyt uit. ‘Inwoners kunnen via een gratis registratie gebruikmaken van alle deelwagens in alle deelnemende gemeenten.’

Elektrische deelscooters van GO Sharing rijden nu ook in Breda
Get elektrische deelsysteem GO Sharing is  naar Breda gekomen. 24 uur per dag, 7 dagen per week staan de GO Sharing e-scooters klaar om op een schone manier door Breda te rijden. Met de elektrische deelscooters, die via de app op ritbasis zijn te huren, wil GO Sharing samen met de gemeente bijdragen aan de verduurzaming en toegankelijkheid van de stad. Simpel en snel per minuut betalen, voor een voordeelpakket kiezen of voor een vast bedrag per maand zakelijk gebruikmaken van de deelscooters. Geen abonnements-, registratie- of opstapkosten, want bij GO Sharing betaalt men alleen bij gebruik van de e-scooter. Iedereen met een geldig rijbewijs voor een scooter of auto kan gebruikmaken van de duurzame scooters. Via de GO Sharing -app, te vinden in de App Store en de Play Store, lokaliseert en boekt men een e-scooter. Met 200 e-scooters is er altijd een in de buurt beschikbaar.

E-Milers.com komt met Silence S02S: nieuw model e-scooter
E-Milers.com introduceert in de komende maanden de Silence S02S, de geheel vernieuwde versie van de elektrische scooter S02. De afgelopen 7 jaren was Silence continu bezig met verdere ontwikkeling, innovatie en productie van geavanceerde elektrische scooters, met als resultaat dat de S02 in 2019 het meestverkochte elektrische vervoermiddel in Spanje was. De De S02S heeft een gepatenteerd accuwisselsysteem door middel van een ingebouwde trolley, waardoor de accu eenvoudig op te laden is aan ieder normaal stopcontact. Daarnaast heeft de S02S een lichtere motor dan zijn voorganger. De S02 was met een zware motor berekend op snelheden tot 100 kilometer per uur, terwijl de S02S gemaakt is voor snelheden tot 45 kilometer per uur.

HEMA start met lease van elektrische fietsen
HEMA start direct met het aanbieden van leasecontracten voor elektrische fietsen. Samen met Friesland Lease biedt HEMA e-bikes aan van een sportief model tot een bakfiets via een private lease-constructie. De fietsen worden aangeboden met 24/7 pechhulp met Europadekking. Dat betekent dat er iemand langskomt voor het plakken van een band of desnoods met een vervangende fiets. Het geselecteerde aanbod bestaat uit 6 modellen. 

Citroën introduceert elektrische bestelwagen ë SpaceTourer
Citroën de 100 procent elektrisch aangedreven versie van de Citroën SpaceTourer geïntroduceerd: de ë SpaceTourer. De personenbus met keuze uit 3 lengtevarianten en 5 tot 9 zitplaatsen biedt een oplossing op maat voor professionals, gemeenschappen, verenigingen en grote gezinnen. De nieuwe Citroën ë SpaceTourer kent een actieradius van 230 of 330 kilometer (WLTP), afhankelijk van de batterijcapaciteit (50 of 75 kilowattuur). De nieuwe Citroën ë SpaceTourer arriveert eind 2020 bij de Nederlandse dealers en zet het elektrische offensief van Citroën in 2020 onverstoord voort, in navolging van de Citroën C5 Aircross Hybrid SUV, de compacte Citroën Ami en de Citroën ë-Jumpy bedrijfswagen.

‹ Naar overzicht