©GP Groot

Het nieuws in 1 minuut | maandag 19 oktober – zondag 1 november 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

E-Flux en GP Groot introduceren NXT Mobility
E-Flux en GP Groot introduceren NXT Mobility. NXT Mobility is een nieuw energieconcept voor minder klimaat- en milieubelastende mobiliteit. E-Flux verzorgt hierbij de full-service backoffice support voor de laadpalen. NXT Mobility, onderdeel van GP Groot, is een nieuw brandstoffen- en energieconcept. Een NXT-station maakt de energietransitie lokaal mogelijk. Naast snelladers bieden de stations HV0100 (NesteMY), LNG, CNG en vloeibaar CO2 (voor koelsystemen). De laadpalen voor de NXT-stations worden geleverd door ABB en Alfen. NXT Mobility telt tot op heden 5 NXT-locaties. Nog in 2020 wordt dit uitgebreid met 2 tot 4 locaties. E-Flux verzorgt de backend voor de NXT-locaties en iedereen kan hier op elk moment komen laden. E-Flux helpt NXT Mobility tijdens deze exploitatie en ontzorgen ons hierin volledig; verrekening, facturatie, zelf tarieven instellen en 24/7 support.

Lijn 144 in München volledig elektrisch met 8 bussen Ebusco
Het München Verkeersgezelschap (MVG) heeft 8 nieuwe Ebusco-bussen in gebruik genomen. Dit is een aanvulling op de 4 Ebusco-bussen die eerder in München geleverd zijn. Hierdoor rijden er nu in totaal 12 Ebusco-bussen door München. Deze worden ingezet op de lijnen 100 en 144. Met de nieuwe bussen wordt op Lijn 144 voortaan volledig elektrisch gereden. Dit is de eerste volledig elektrische lijn van München. De tweede lijn is al in aantocht. Lijn 100 zal tegen het einde van het jaar ook volledig op elektrische bussen rijden. Burgemeester Dieter Reiter: ‘Door het elektrificeren van onze busvloot, realiseren we een grote bijdrage aan de bestrijding van luchtvervuiling en daarmee de leefbaarheid van onze stad. Ons doel is om onze gehele dienstregeling met elektrische bussen te rijden. Het openbaar vervoer blijft een voorloper op het gebied van milieubescherming. De transitie naar emissievrij openbaar vervoer zetten wij dan zowel bij ons bus-, tram- als metronetwerk in hoge snelheid door. We hebben een alternatief nodig voor de auto en het openbaar vervoer is hier een efficiënte en aantrekkelijke oplossing voor.’

Smart Solar Charging in top 5 meest vernieuwende best practices
Smart Solar Charging behoort tot de 5 meest vernieuwende best practices van duurzaam beleid in Europa. Dat heeft de Regiostars Awards-organisatie van de Europese Commissie bekendgemaakt.  Smart Solar Charging is een bidirectioneel laadsysteem voor elektrische auto’s waarbij autobatterijen zowel geladen als ontladen worden. Hierdoor kan duurzame energie aan de wijk worden teruggeleverd wanneer de energievraag groot is. Vanuit de Utrechtse regio werkt Smart Solar Charging aan het ontwikkelen en uitbreiden van dit duurzame-energiesysteem. Met de Regiostars Awards  externe link beloont de Europese Commissie projecten die bijzondere prestaties leveren en nieuwe aanpakken in regionale ontwikkeling demonstreren. Uit de 206 aanmeldingen selecteerde het Directoraat van Regionaal en Stedelijk Beleid van de Europese Commissie 25 finalisten voor 5 categorieën. Smart Solar Charging wedijverde met 4 andere finalistprojecten binnen de categorie ‘Industriële transitie voor een slim Europa’.

Dacia presenteert eerste elektrische auto: Spring Electric
Dacia begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met de onthulling van zijn eerste 100 procent elektrische model, de Dacia Spring Electric showcar. De productieversie van de Spring Electric wordt leverbaar als reguliere versie, plus versies gericht op vormen van nieuwe mobiliteit: één voor de deelautomarkt, om het delen van een elektrische auto toegankelijk te maken voor iedereen, en een bedrijfswagenversie, de ‘Cargo’, voor uitstootvrije last mile delivery in enkele specifieke landen. De bestellingen voor de Dacia Spring Electric gaan in het voorjaar van 2021: in de aankoopprijs is een batterij inbegrepen en er zijn 2 uitrustingsniveaus.

‹ Naar overzicht