©Nissan

Het nieuws in 1 minuut | maandag 8 maart - zondag 21 maart 2021

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Nissan onthult kleuren van elektrische Ariya
Nissan heeft 10 carrosseriekleuren voor de nieuwe Ariya onthuld. De kleuren zijn volgens de fabrikant geïnspireerd op het innovatieve karakter van de elektrische auto. Gedreven door de missie om de werelden van elektrische mobiliteit en design met een schittering samen te brengen, weerspiegelen de leverbare kleuren het geavanceerde design van de elektrische aangedreven Nissan Ariya. Het kleurengamma bepaalt de visuele identiteit van de auto, geïnspireerd op zijn, volgens het bedrijf intrigerende elektrische aandrijflijn, moderne connectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen. Met 4 monotone en 6 two tone-kleuropties wordt de premium look van de Ariya benadrukt. De kleuren worden toegepast door een ecologisch duurzame verfproductietechnologie die de uitstoot van kooldioxide met 25 procent vermindert. De milieu-impact van de Ariya wordt dus lager. De Ariya was voor de kleurenexperts een kans om Nissans elektrische mobiliteit een nieuwe identiteit te geven. Het designteam wilde de essentie van de kracht, technologie en rust van de Ariya uitdrukken in 2 kleuren: Akatsuki Copper en Aurora Green die speciaal voor de elektrische coupé-crossover ontwikkeld zijn.

Audi Q4 e-tron krijgt interieur met nieuwe technologie
De nieuwe, volledig elektrische Audi Q4 e-tron, krijgt een interieur met innovatieve technologie. Het ruimteaanbod van de Audi Q4 e-tron, een elektrische compacte SUV, overschrijdt volgens het bedrijf de huidige klassengrenzen. De Audi Q4 e-tron biedt een hoeveelheid interieurruimte die vergelijkbaar is met die in het segment van de grote SUV's. Ook het displayconcept is vernieuwend. Het augmented reality head-up display brengt de reële en virtuele wereld samen, terwijl het MMI-display een diameter van maximaal 11,6 inch heeft. Tegelijkertijd staat de Audi Q4 e-tron symbool voor de introductie van een nieuwe generatie stuurwielen met touchbediening, en laat het model klanten het nieuwe technologietijdperk ervaren door middel van een ruimtelijk en vooruitstrevend interieurdesign. Met de Q4 e-tron presenteert Audi een allrounder. Het is een 100 procent elektrische compacte SUV voor alledag. Met een lengte van 4.590 millimeter, een breedte van 1.865 millimeter en een hoogte van 1.613 millimeter behoort de Q4 e-tron met zijn buitenafmetingen tot het segment van de grotere compacte SUV's.

Fietsvoordeelshop.nl neemt e-bikespecialist JUIZZ over
Fietsvoordeelshop.nl heeft onlangs e-bikespecialist JUIZZ overgenomen. Als e-bikespecialist met merken als onder andere QWIC, Urban Arrow, Riese & Muller en Stromer voegt JUIZZ een nieuwe dimensie toe aan de activiteiten van Fietsvoordeelshop.nl: het adviseren van de veeleisende zakelijke en particuliere klant op het gebied van e-mobiliteit. JUIZZ is met fysieke winkels op centrale plekken in onder meer Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag en als onlinewinkel JUIZZ.nl uitstekend te vinden voor consumenten. Met de overname blijven alle winkels open, behalve de vestiging in Zwolle. De intentie is dat het meeste personeel van JUIZZ het werk kan voortzetten. Fietsvoordeelshop.nl wil JUIZZ als commercieel en financieel gezonde onderneming continueren. Met enkele ingrepen in de logistiek en het voorraadbeheer, en een versterking van de marketing- en onlineactiviteiten wordt het bedrijfsmodel bovendien duurzaam.

Shell Recharge groeit door: op naar 250 snelladers
Onder het merk Shell Recharge breidt Shell zijn snellaadnetwerk voor onderweg verder uit naar 250 snelladers in heel Nederland. Eind 2021 moeten de Shell Recharge-snelladers beschikbaar zijn op ruim 80 Shell-stations. Daarnaast ontwikkelt Shell ook innovatieve oplossingen die de stroomvoorziening van het snellaadnetwerk optimaliseren, zoals batterijen met extreme opslagcapaciteit. Op dit moment heeft Shell Recharge een landelijk dekkend netwerk van ruim 160 snelladers, en daar komen er dit jaar nog zo’n 90 bij. Alle oudere snelladers van 50 kilowatt worden vervangen. De laadpalen die nieuw worden geplaatst, zijn ‘High Power Chargers’ met een laadvermogen van 160 of 175 kilowattuur, voorzien van een CCS- en CHAdeMO-stekker. Met een 175-kilowatt-snellader kan er zo’n 18 kilometer per minuut worden bijgeladen. De snelladers werken op 100 procent groene stroom afkomstig van Nederlandse windparken. Snelladers hebben in korte tijd veel stroom nodig. Om te voorkomen dat er een upgrade nodig is van het elektriciteitsnet, lanceerde Shell kortgeleden in samenwerking met Alfen, Greenlots en Aecom een pilot met een ‘bufferbatterij’. Deze batterij slaat energie op wanneer die beschikbaar is op het elektriciteitsnet, bijvoorbeeld bij veel wind. Als er meerdere auto’s tegelijk komen laden, levert de batterij de energie uit waarmee het elektriciteitsnet wordt ontzien. Dit maximaliseert de capaciteit van duurzame-energiebronnen. De bufferbatterij bevindt zich op Shell-station Zaltbommel aan de A2.

‹ Naar overzicht