©VDL

Het nieuws in 1 minuut | maandag 5 april - zondag 18 april 2021

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Extra elektrische bussen voor Eindhoven
Met de bestelling van de eerste serie nieuwe generatie VDL Citea’s investeert openbaarvervoerbedrijf Hermes in de verdere vergroening van de regio Eindhoven. In totaal 32 stadsbussen, volledig gebaseerd op VDL’s elektrische drijflijn, zijn vanaf januari 2022 in het Eindhovense stadbeeld te zien. De bestelling is een belangrijke volgende stap in de aanbesteding die door de provincie Noord-Brabant was uitgeschreven, met als doel om in de periode 2016-2025 volledig over te schakelen naar openbaar vervoer dat geen schadelijke stoffen uitstoot. De nieuwe generatie Citea’s is speciaal voor Hermes voorzien van het zogeheten Brainport-pakket. Hiertoe behoren bijvoorbeeld veiligheidssystemen, zoals Foreward Collision Warning en Blind Spot Detection system. In de nieuwe generatie VDL Citea’s zijn de batterijpakketten standaard geïntegreerd in de vloer, waardoor er meer passagiersruimte is, tot maximaal 110 personen in een bus met een lengte van 12,2 meter. Voor de nieuwe generatie elektrische stadsbussen heeft VDL Bus & Coach een composieten zijwand ontwikkeld die bestaat uit één stuk. Deze zijwand veroorzaakt minder trillingen en reduceert de geluidsoverlast. De zijwand verbetert tevens de isolatie van de bus. Bovendien is deze composieten zijwandconstructie in gewicht 15 procent lichter dan een traditionele zijwand.

Fastned mag shops en toiletten realiseren bij snellaadstations 
Fastned is door de Rechtbank Den Haag in het gelijk gesteld in een zaak over het verstrekken van huurovereenkomsten voor een shop en toiletten bij snellaadstations. De rechtbank overweegt dat de Staat, als grondeigenaar van alle verzorgingsplaatsen langs de Nederlandse snelwegen, Fastned die voorzieningen niet mag weigeren. Met deze uitspraak wordt het mogelijk om elektrische rijders bij snellaadstations langs de snelweg een shop en toiletten aan te bieden, net zoals dat gebruikelijk is bij benzinestations.

Travelcard door grens van 250.000 tank- en laadpunten
Travelcard claimt als eerste aanbieder van tank- en laadpassen de mijlpaal van een kwart miljoen Europese laadpunten en pompstations te hebben bereikt. Zakelijk rijders kunnen met zowel de tank- als laadpas van Travelcard door heel Europa reizen. Met één pas is het mogelijk om vrijwel overal te tanken of laden. Van het Verenigd Koninkrijk tot Polen en van Zweden tot Italië – in vrijwel alle landen zijn volgens het bedrijf voldoende laadpunten waar de pas wordt geaccepteerd. Meest recent werden grote laadnetwerken in Oostenrijk en Zwitserland aangesloten. Daaronder de belangrijke netwerken van Green Motion, has.to.be en Wien Energie. In totaal gaat het om 9.200 nieuwe laadpunten. In totaal biedt het bedrijf in Europa nu 195.000 laadpunten, waarvan 70.000 in Nederland.

‹ Naar overzicht