©BP Pulse

Het nieuws in 1 minuut | Elektrische deelauto’s in Utrecht en Maastricht en grootste snellaadplein voor Amsterdam

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Vattenfall InCharge levert groene stroom aan elektrische deelauto’s in Maastricht
Bewoners van de nieuwbouwwoningen aan de Groene Loper in Maastricht hebben vanaf nu 2 elektrische Amber-deelauto’s tot hun beschikking. Vattenfall InCharge installeerde de laadpaal in de wijk en levert de stroom gedurende de pilot. ‘Voor deze pilot in de Groene Loper in Maastricht, een nieuwbouwwijk gebouwd door Ballast-Nedam, zijn 2 elektrische Amber-deelauto’s geplaatst die alléén beschikbaar zijn voor de bewoners van de wijk’, vertelt Annemijn Vos, junior accountmanager Publiek bij Vattenfall InCharge. ‘Vattenfall liet de laadpaal installeren, voorziet deze van groene stroom en doet het onderhoud gedurende de exploitatietermijn. Als deze pilot met deelauto’s in de wijk succesvol is, kunnen ook andere nieuwbouwwijken in overleg met de gemeente kiezen voor deelauto’s om het voor bewoners gemakkelijker te maken om elektrisch te rijden.’

bp realiseert grootste snellaadplein in Nederland
bp pulse stelt het grootste snellaadstation in Nederland te hebben geopend met 18 snelladers aan de Oude Haagseweg in Amsterdam. bp pulse beschikt in het Verenigd Koninkrijk al over het grootste laadnetwerk en zet nu voet aan wal in Europa, te beginnen in Nederland. Naast de laadpunten aan de Oude Haagseweg zijn de eerste 12 snelladers aangesloten bij bp Kadoelen in Landsmeer en voor het einde van het jaar volgt een derde station met 14 laadpunten aan de Nieuwe Hemweg. Dit laadstation is alleen toegankelijk voor ‘fleet partners’ van bp pulse.

Centraal Station wordt grootste Utrechtse deelhub voor elektrische deelauto’s
De gemeente Utrecht heeft een thuisbasis voor 17 deelauto’s direct naast Utrecht Centraal geopend. Hier kunnen reizigers gemakkelijk hun reis vervolgen met een volledig elektrische deelauto. De auto’s van SIXT share, We Drive Solar en Amber staan op vaste parkeerplekken in de garage Croeselaan, direct onder het Jaarbeursplein. De verwachting is dat deze aansluiting tussen het openbaar vervoer en deelauto’s ertoe leidt dat meer mensen hun reis volledig duurzaam gaan afleggen. De toegang tot deze garage ligt op 100 meter loopafstand van de stationshal, zodat reizigers snel en makkelijk kunnen overstappen. Door deelauto’s toegankelijker te maken en op goede locaties aan te bieden, hoopt de gemeente Utrecht het gebruik ervan te stimuleren. Met dit nieuwe deelautopunt wordt het aanbod van elektrische deelauto’s voor bewoners en werkenden in Utrecht flink uitgebreid.

Uit onderzoek blijkt dat het gebruiksgemak en de beschikbaarheid van deelauto’s de belangrijkste criteria zijn om het gebruik ervan verder te laten groeien. Door 17 plekken voor volledig elektrische deelauto’s op een steenworp afstand van Utrecht Centraal Station te reserveren, wordt aan deze voorwaarden voldaan. Bovendien geven autodelers aan dat ze graag gebruikmaken van het ov en tijdens een reis beide vervoersmiddelen willen combineren. Bijvoorbeeld voor mensen met een afspraak op plekken in Maarssen of De Bilt kan die wens nu werkelijkheid worden. Ook de deelautoaanbieders SIXT share, We Drive Solar en Amber zijn verheugd met de opening van het deelautopunt bij Utrecht Centraal Station.

Audi: verkoop elektrische modellen in 2021 ruim 57 procent gestegen
Met een verdubbeling van het aantal elektrische modellen in het aanbod en een ev-verkoopstijging van 57,5 procent, heeft Audi in 2021 forse stappen gezet in zijn verduurzaming. Ondanks uitdagende omstandigheden in de supply chain, leverde Audi wereldwijd in totaal bijna hetzelfde volume af als in 2020: 1.680.512 auto’s. Na de eerste helft van 2021 lag Audi op schema om records te breken: de 981.681 geleverde auto’s vormden toen een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het merk. Door de aanhoudende tekorten aan halfgeleiders daalden de leveringen in het vierde kwartaal echter met ruim 34 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat gold niet voor de volledig elektrische modellen. In 2021 verkocht Audi 81.894 elektrische auto’s, een stijging van ruim 57 ​​procent. Audi is van plan om tegen 2025 meer dan 20 volledig elektrische modellen in het portfolio te hebben. Vanaf 2026 zijn alle nieuw te introduceren Audi’s volledig elektrisch.

‹ Naar overzicht