©Renault

Het nieuws in 1 minuut | Visa roept op tot gestandaardiseerde betalingen, Leap24 groeikapitaal en helt wagenpark MyWheels elektrisch

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Visa roept op tot gestandaardiseerde betalingen bij opladen elektrische voertuigen
Visa doet een oproep om de systemen voor vlotte, interoperabele betalingen in oplaadpunten voor elektrische voertuigen (ev) in heel Europa te standaardiseren. Het bedrijf gelooft dat de Europese ev-laadsector consumenten de vrijheid moet geven om met de door hen gekozen methode te betalen – door ‘open-loop’ en interoperabele betalingen in te voeren. Dit zijn directe betalingen waarbij verschillende systemen zonder beperkingen samenwerken. Om consumenten te helpen, gaat Visa met fabrikanten van laadpunten voor elektrische voertuigen en andere marktleiders uit de sector overleggen om na te gaan welke belemmeringen en welke oplossingen er zijn voor de algemene acceptatie van interoperabele, contactloze en digitale betalingen.

Visa zal als eerste bedrijf uit de financiële diensten- en betalingssector als volwaardig lid toetreden tot het Charging Interface Initiative (CharIN). CharIN heeft als doel wereldwijde oplaadnormen te bevorderen. Dit doen ze door deelnemers uit de e-mobiliteit samen te brengen om een wereldwijde infrastructuur, een veilig oplaad- en betalingsprotocol en nieuwe technologieën te ontwikkelen en zo de overgang naar elektrische voertuigen te vergemakkelijken en een snellere invoering aan te moedigen. Via het CharIN-lidmaatschap wil Visa zijn deskundigheid op het gebied van betalingen inzetten om deze doelstellingen te ondersteunen.

Leap24 ontvangt 4,25 miljoen euro investering voor uitbreiding laadinfrastructuur bestel- en vrachtwagens
Start-up Leap24 heeft in zijn eerste jaar ruim 4,25 miljoen euro opgehaald om snellaadstations te bouwen met een focus op zakelijk verkeer, in het bijzonder bestel- en vrachtwagens. Met het groeikapitaal wil Leap24 in 2022 op 40 locaties in Nederland 240 laadplekken openen. De ambitie van Leap24 is het verzorgen van een netwerk in heel Noordwest-Europa met goed bereikbare, ruime opstelplaatsen en ruim opgezette laadstations voor elektrische voertuigen. 

De financieringsronde is begeleid door de corporate finance boutique Waardemakers. Waardemakers heeft uitgebreide ervaring met fundraising in de duurzame mobiliteitssector en was eerder betrokken bij de fundraising van andere duurzame mobiliteitspartijen zoals het Cargobike merk Urban Arrow en het fietsmerk VanMoof. Yard Energy Investments is de grootste investeerder in deze investeringsronde. Oprichter Pelle Schlichting stelt dat de investering Leap24 in staat stelt om het laadnetwerk versneld te realiseren. ‘Met de financiële middelen die beschikbaar zijn gesteld, is het mogelijk om meerdere locaties vast te leggen in Noordwest-Europa.’ De eerste locaties zullen in het tweede kwartaal van 2022 opengaan. De snellaadstations worden ontworpen met het oog op bestel- en vrachtwagens, die altijd door moeten en willen rijden. De laadplaatsen zullen daarom ruim ingericht worden, op een goed bereikbare locatie en met meerdere snelladers. De snellaadstations zijn daarnaast ingericht om veiligheid en ruimte te waarborgen.

Nieuwe naam, zelfde doel: Brunel Solar Team klaar om grenzen te verleggen
Het Delftse solar team heeft een nieuwe hoofdsponsor: multidisciplinair dienstverlener Brunel. Samen met Brunel gaat het team van start om deel te nemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het team bevindt zich in een unieke situatie: Vattenfall neemt na ruim 20 jaar afscheid. De laatste jaren waren voor de Delftenaren niet makkelijk. Het afbranden van NunaX (vlak voor de finish), de coronacrisis en de derde plek in de Solar Challenge Morocco staan nog vers in het geheugen gegrift. Toch ziet het team de toekomst positief tegemoet.

Teamleider Sanne Vilters: ‘We hebben ervoor gekozen dit jaar in Zuid-Afrika te racen, omdat hier waarschijnlijk onze grootste concurrenten aanwezig zullen zijn. De motivatie in het team is hoog, we willen dolgraag laten zien hoeveel potentie onze zonneauto en het team in zich hebben!’

In september zal het team voor de vierde keer deelnemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. De route loopt vanaf Johannesburg in het noorden over een traject van meer dan 2.300 kilometer via Jeffreysbaai naar Stellenbosch. Zonneteams van over de hele wereld zullen 8 dagen lang de strijd aangaan en het ruige landschap trotseren. Vilters: ‘Tijdens de race zullen we veel verschillende omstandigheden tegenkomen. De route gaat deels via vierbaans snelwegen, maar voert ook over smalle wegen en bruggetjes. Daarnaast kan het weer in Zuid-Afrika erg onvoorspelbaar zijn en zorgt het hoogteverschil van bijna 2.000 meter ook voor een uitdaging. Dit alles, samen met de sterke concurrentie, vormt de perfecte mix voor een spannende race.’

Renault levert 600e Zoe E-Tech electric aan deelauto-aanbieder MyWheels
Renault levert ruim 300 nieuwe auto’s aan MyWheels – de grootste deelautoaanbieder van Nederland. Behalve 200 exemplaren van de Renault Zoe E-Tech electric levert het merk ook 105 stuks van de Renault Clio.

Deze vlootuitbreiding is het gevolg van de goede samenwerking tussen Renault en MyWheels en de populariteit van de Zoe E-Tech electric onder deelautogebruikers. Met de uitbreiding van het aantal deelauto’s heeft MyWheels nu ruim 600 exemplaren van de Renault Zoe E-Tech electric in gebruik. Daarmee is meer dan de helft van het landelijke wagenpark van MyWheels (2.400 auto’s) nu 100 procent elektrisch. Het forse aandeel van de Renault Zoe E-Tech electric in de vloot komt door de populariteit van het model onder deelautogebruikers die graag duurzaam willen rijden. De nieuwe deelauto’s van MyWheels zijn geleverd door de Renault-dealers Stam, Nieuwendijk, Van Mossel en Zeeuw & Zeeuw. Zaken als rijplezier, praktische bruikbaarheid en innovatieve connectiviteitsdiensten, in combinatie met het solide partnerschap met Renault, hebben MyWheels ook overtuigd om 105 exemplaren van de Renault Clio aan de deelautovloot toe te voegen.

‹ Naar overzicht