©Merdedes-Benz

Het nieuws in 1 minuut | Verkoopstart Mercedes EQB 250, nieuw design Nissan LEAF en Fiat 500e elektrische auto van het jaar

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Fiat 500e uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar 2022
De Fiat 500e is de winnaar van de categorie ‘middensegment’ in de verkiezing Elektrische Auto van het Jaar 2022, georganiseerd door Vereniging Zakelijke Rijders. Op de tweede en derde plaats zijn respectievelijk de Opel Corsa-e en Peugeot e-208 geëindigd. Hiermee wordt het volledige erepodium ingenomen door 100 procent elektrische modellen van Stellantis. De Fiat 500e is populair in zijn klasse, scoort zeer goed op laadsnelheid en is aantrekkelijk geprijsd, aldus het eindoordeel van Vereniging Zakelijke Rijders, die in Nederland opkomt voor de belangen van de zakelijke rijder.

De verkiezing Elektrische Auto van het Jaar is een initiatief van AutoWeek met Algemeen Dagblad, Eneco, LeasePlan Nederland en Vereniging Zakelijke Rijders. Een onafhankelijke jury beoordeelt de deelnemende auto’s (dit keer 67 stuks in totaal, een record) op heel feitelijke eigenschappen zoals actieradius, laadsnelheid, verkoopprijs en leasetarief. Maar ook de rijeigenschappen en het gebruiksgemak wegen mee, evenals de beschikbaarheid van de auto in kwestie, het trekgewicht en de verkoopaantallen.

Verkoopstart voor de Mercedes EQB 250
De Mercedes EQB 250 is nu te bestellen. De EQB heeft standaard 5 zitplaatsen, maar is optioneel ook leverbaar als 7-zitter. De EQB is het tweede volledig elektrische model in de compacte klasse van Mercedes-EQ.  Naast de Luxury Line en de AMG Line kent de EQB 250 nog een derde uitrustingslijn: de Business Line. De EQB 250 Business Line – tevens de basisversie van de EQB – heeft standaard een royale en volgens het bedrijf toch scherp geprijsde uitrusting, met onder andere 18 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen, metallic lak en stoelverwarming voor. Het standaard Advanced pakket breidt de uitrusting van de EQB uit met extra comfort- en veiligheidsuitrustingen. Twee 10,25 inch displays vormen samen de widescreen cockpit in het interieur. Verder wordt de bestuurder ondersteund door het spiegelpakket en het parkeerpakket met achteruitrijcamera.

Nieuw design voor Nissan LEAF
De Nissan LEAF is voor modeljaar 2022 voorzien van een vernieuwd design en nieuwe technologie. De vernieuwingen op het design van de Nissan LEAF bieden klanten een dynamische esthetiek in lijn met Nissans nieuwe merkidentiteit. De LEAF is voor modeljaar 2022 uitgerust met rijhulpsystemen waaronder ProPILOT en infotainmenttechnologie zoals NissanConnect. De vernieuwde Nissan LEAF komt in de lente van 2022 op de Nederlandse markt en is een voorbode van een volgens het bedrijf productoffensief met een volledig geëlektrificeerd aanbod dat Nissan voor na de zomer achter de hand heeft. ‘De Nissan LEAF heeft altijd in het teken gestaan van het voor iedereen toegankelijk maken van geavanceerde technologie en de sensatie van volledig elektrisch rijden. De vernieuwde LEAF bouwt hierop voort en biedt een aantrekkelijk design, naadloze connectiviteit en een efficiënte aandrijflijn’, aldus Arnaud Charpentier, Region Vice President, Product Strategy and Pricing, Nissan AMIEO regio (waaronder Europa). De nieuwe 16- en 17-inch lichtmetalen velgen met een glanzend zwarte afwerking zorgen daarbij voor een sportieve look. Bovendien zijn de velgen en grille nu voorzien van Nissans nieuwe merklogo. Verder zijn er 2 nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar als aanvulling op de 6 monotone carrosseriekleuren en 5 two-tone opties: Universal Blue en Magnetic Blue.

‹ Naar overzicht