©Opel

Nieuws in 1 minuut | Pop-upstore Autel, start productie Ford Pro E-Transit en Opel start verkoop Rocks-e KARGO

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Autel opent pop-upstore voor laadpunten
In het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland, Westfield Mall of the Netherlands, heeft Autel heeft een pop-upstore geopend ter kennismaking met zijn nieuwste laadboxen voor elektrische auto’s. Nadat eerder onder meer het elektrische automerk Polestar en MG zich in Leidschendam vestigden, is het nu de beurt aan Autel. Het bedrijf waagt de oversteek naar Nederland. Autel opende op 28 april een pop-up store in de shopping mall. De winkel, 85 vierkante meter groot, is bedoeld als kennismaking, als locatie waar de MaxiCharger AC- en DC Wallboxen. Ze worden zeker tot en met september tentoon worden gesteld. Het zijn opladers die binnen of buiten aan de muur gehangen kunnen worden waarmee elektrische auto’s op elk moment van de dag kunnen worden opgeladen. Ze zijn bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven, zoals benzinestations. Dit jaar werden de oplaadboxen gewaardeerd met een Duitse Red Dot Design Award en een iF Design Award.

Productie volledig elektrische Ford Pro E-Transit van start
Een mijlpaal voor Ford Pro: de productie van de volledig elektrische E-Transit is gestart in de Ford Otosan-fabriek in Kocaeli. De eerste exemplaren zijn onderweg naar klanten. In Europa is direct al veel vraag naar de E-Transit, met al meer dan 5.000 orders voor de productiestart. De E-Transit is de volledig elektrische versie van de bestverkochte bedrijfswagen ter wereld en het eerste nieuwe model van Ford Pro in Europa. Deze nieuwe organisatie biedt klanten een uitgebreid aanbod van software, oplaadtechniek, onderhoud en financiering. Samen met het voertuigengamma met elektrische aandrijving en verbrandingsmotoren helpt dit klanten om meer productiviteit en lagere kosten te behalen, met op één platform toegang tot alles wat bedrijven in het elektrische en digitale tijdperk nodig hebben. Voor 2024 krijgt de E-Transit gezelschap van 4 andere nieuwe volledig elektrische modellen in de Transit-familie. Dit is onderdeel van de doelstelling om voor 2035 een emissievrij modellenaanbod in Europa te hebben en CO2-neutraliteit voor alle Europese fabrieken, logistiek en toeleveranciers.

Opel start verkoop Rocks-e KARGO
Opel start met de verkoop van de nieuwe Rocks-e KARGO. Het betreft de micro-bedrijfswagenvariant van de onlangs aangekondigde, elektrische Opel Rocks-e met compacte afmetingen, wendbaarheid en lage gebruikskosten. De Rocks-e KARGO biedt circa 260 liter flexibel inzetbare laadruimte en 140 kilogram laadvermogen en komt op plekken waar reguliere bedrijfswagens niet kunnen komen. Daarmee is deze emissievrije micro-bedrijfswagen is geschikt voor bezorgdiensten in binnenstedelijke gebieden. De Rocks-e heeft een topsnelheid van 45 kilometer per uur en voldoet daarmee aan de EU-regelgeving voor lichte vierwielers. De elektromotor van de Rocks-e KARGO levert een continuvermogen van 6 kilowatt (8 pk) en een piekvermogen van 9 kilowatt (12 pk) tijdens accelereren. De 5,5-kilowattuurbatterij is in circa 4 uur volledig op te laden via een 220-volt huishoudelijk stopcontact (1,8 kilowatt laadsnelheid). Een volle batterij biedt een actieradius tot 75 kilometer (WLTP).

18 procent stroomverbruik elektrische bussen vindt plaats tijdens stationair draaien
18 procent van het stroomverbruik van elektrische bussen vindt plaats wanneer ze stationair draaien buiten bedrijf. Dit blijkt uit een nieuw rapport van ChargePoint Holdings, Inc. Een analyse van 8,5 miljoen stationaire sessies toont de noodzaak aan van monitoringtechnologie die wagenparkbeheerders ondersteunen in betere analyses en planning om stroomverbruik te verminderen. ChargePoint analyseerde ruim 8,5 miljoen stationaire sessies van elektrische bussen en 3,4 miljoen sessies van dieselbussen uit 2020. De gegevens zijn afkomstig van meer dan 5.000 diesel- en elektrische bussen over de hele wereld. Voor de analyse werd het telematicasysteem van ViriCiti ingezet om exact te achterhalen hoe lang voertuigen stationair draaiden en op welke tijdstippen.

Deutsche Bahn gunt Ebusco grote raamovereenkomst voor elektrische bussen
Ebusco, een pionier en naar eigen zeggen koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, kondigt aan dat het bedrijf een grote raamovereenkomst is toegekend door Deutsche Bahn. Op grond van deze raamovereenkomst zal Ebusco de belangrijkste leverancier zijn van Deutsche Bahn voor emissievrije bussen voor de periode 2023-2024, plus de optie om te verlengen tot 2025 en 2026. Deze raamovereenkomst is een belangrijke stap in het versterken van Ebusco's aanwezigheid in de strategisch belangrijke Duitse markt. Deutsche Bahn is de grootste openbaarvervoermaatschappij van Duitsland. De raamovereenkomst heeft betrekking op de levering van elektrische Ebusco-bussen, over de periode 2023-2024, met de optie om het contract tweemaal met een jaar te verlengen. 

‹ Naar overzicht