©Allego

Nieuws in 1 minuut | Snellaadpalen voor Basic-Fit, order Allego uit België en Fastned wint Franse aanbesteding

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Samenwerking G&V Energy Group en Allego
Allego heeft een partnerschap aangekondigd met het Belgische bedrijf G&V Energy Group dat onder verschillende merknamen meer dan 200 tankstations beheert. Allego en G&V Energy Group samen snellaadstations realiseren op 100 ‘energy hubs’ in België. 12 locaties hiervan worden nog dit jaar gerealiseerd, startend met de locatie gelegen aan het Esso-tankstation aan de Noorderlaan in Antwerpen. Alle 12 locaties worden mede gefinancierd door de Europese Unie.

4 op 10 Nederlanders stappen nooit in zelfrijdende auto
44 procent van de Nederlanders wil nooit in een zelfrijdende auto stappen. Dit blijkt uit onderzoek van MisterGreen onder 1.091 Nederlanders met een rijbewijs, uitgevoerd door Panelwizard. Veiligheid lijkt hiervoor de belangrijkste verklaring. Zo denken ruim 4 op de 10 respondenten dat full self-driving (FSD) auto’s vaker verantwoordelijk zijn voor ongelukken dan menselijke bestuurders. Behalve veiligheid lijkt angst voor het onbekende een belangrijke reden waarom veel Nederlanders liever niet in een zelfrijdende auto stappen. Zo blijkt uit het onderzoek dat driekwart van de respondenten het eng vindt wanneer de auto de volledige besturing overneemt. Dit komt mogelijk doordat 77 procent niet precies weet wat zelfrijdende auto’s tegenwoordig allemaal kunnen.

PowerGo plaatst snellaadpalen bij eerste Basic-Fit-locatie
PowerGo plaatst 5 snellaadpunten bij de eerste Basic-Fit-locatie. De laadpalen leveren 100 procent zonne-energie. Deze energie is afkomstig van de zonneparken van PowerField, het moederbedrijf van PowerGo. In Hoofddorp kunnen bezoekers aan Basic-Fit Toolenburg met een elektrische auto gebruikmaken van verschillende snellaadpunten. Basic-Fit en PowerGo gaan na deze pilot ook de andere Basic-Fit-locaties in Nederland onderzoeken. PowerGo streeft ernaar om de komende jaren een van de grootste laadpuntexploitanten in Europa te worden. Gezamenlijk met Ecotap, leverancier van de hardware van de laadpalen, zijn al veel verschillende projecten gerealiseerd.

BAM realiseert en beheert laadinfranetwerk DHL
BAM Energie & Water heeft van DHL Parcel de opdracht ontvangen voor de uitbreiding van het laadinfranetwerk in Nederland. BAM start dit jaar met de uitvoering van de werkzaamheden. De opdracht behelst, naast de aanleg van laadpalen op verschillende locaties van DHL, tevens het beheer en onderhoud van het netwerk. DHL is naar eigen zeggen toonaangevend in groene logistiek en streeft wereldwijd naar een nul-uitstoot. In 2025 zullen alle eigen voertuigen voor ‘laatste-kilometerbezorging' elektrisch zijn. Een goed functionerende laadinfrastructuur is om die reden van groot belang.

Fastned wint Franse aanbesteding voor 18 snellaadstations
Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft een belangrijk deel gewonnen in de eerste, 3-delige aanbesteding van laadstations georganiseerd door Sanef, de Franse tolwegbeheerder. Hierdoor kan Fastned 18 nieuwe snellaadstations ontwikkelen en exploiteren. De 18 nieuwe snellaadstations komen langs belangrijke particuliere snelwegen in het noorden van Frankrijk. Dit verdubbelt het aantal verworven locaties in Frankrijk tot 31. De stations zullen de capaciteit hebben om honderden elektrische voertuigen per dag op te laden. Met laadsnelheden tot 300 kilowatt kunnen elektrische rijders in 15 minuten tot 300 kilometer actieradius toevoegen.

‹ Naar overzicht