Nieuws in 1 minuut | MyWheels en Amber samen verder en Tesla opent 800e Superchargerlocatie in Europa

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber gaan samen verder
MyWheels en Amber bundelen de krachten en gaan de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit bepalen. Met als doel de impact van mobiliteit op klimaat en stad drastisch te beperken. Beide bedrijven maakten de afgelopen jaren een forse groei door. ‘Tech-driven’ Amber met zijn vernieuwende concept van ritgarantie en datagedreven technologie en marktleider MyWheels met zijn landelijke netwerk van deelauto’s. MyWheels is met 240.000 gebruikers marktleider in Nederland op het gebied van deelauto-mobiliteit. Het heeft het grootste aanbod (elektrische) deelauto’s in Nederland en gaat dat onder meer uitbreiden met 5.000 Lightyear Solars. MyWheels versterkt groei door een community driven-aanpak. Amber is de data driven technology-expert op het gebied van deelmobiliteit. Amber ontwikkelt software die vraaggestuurde 100 procent elektrische deelmobiliteit garandeert en is grotendeels actief in de B2B-markt, met klanten als ABN Amro, Essent, Philips en Randstad. Amber ontzorgt zijn klanten met een hoog serviceniveau, waaronder Valet Service.

Tesla opent 800e Superchargerlocatie in Europa
Er zijn weer een aantal Superchargerlocaties in gebruik genomen en Tesla heeft de 800e locatie in Europa geopend. Bijna 9.000 Superchargers zijn verdeeld over deze locaties, verspreid over 30 landen in Europa. In Letland is kortgeleden de eerste locatie van het land geopend. De 800e locatie bevindt zich in Frankrijk. De Avignon Supercharger, op weg naar Marseille en de Franse Rivièra, heeft 28 Superchargers. Dat is in lijn met de strategie van Tesla om grotere locaties te openen om de steeds groter wordende vloot van Tesla’s die in Europa rondrijdt te bedienen. De Nebbenes-locatie in Noorwegen is nog steeds recordhouder van de grootste locatie met 44 Superchargers. Om deze groei in context te zetten: toen in augustus 2013 de eerste 6 Europese locaties openden, had elke locatie 4 Superchargers. Gemiddeld zijn er iets meer dan 11 Superchargers per locatie. In Nederland zijn er nu 38 Superchargerlocaties, die samen goed zijn voor meer dan 650 snellaadpalen.

ING: dieptepunt autoverkoop zorgt voor trage vergroening wagenpark
Het totaal aantal Nederlandse registraties van nieuwe auto’s komt dit jaar naar verwachting uit op 310.000 (-4 procent). Dit is het laagste niveau sinds 1967. Vernieuwing van het Nederlandse wagenpark gaat volgens de economen van het economisch bureau van de ING uitzonderlijk traag. Het niveau is gezakt door nog aanhoudende productiebeperkingen in 2022. Slechts 3,5 procent van de vloot wordt volgens ING dit jaar vervangen door nieuwe instroom en het aandeel oudere auto’s neemt steeds verder toe. Dit is goed voor de werkplaatsomzet, maar de noodzakelijke vergroening van het wagenpark wordt hiermee geremd. Het verkoopaandeel van volledig elektrische auto’s stijgt weer verwachten de economen – naar 22 procent – maar nu meer particulieren de stap naar elektrisch zetten, groeit het aandeel plug-in hybride auto’s sneller.

Renault presenteert nieuwe Kangoo en Master E-Tech electric
Renault vernieuwt zijn elektrische bedrijfswagenaanbod met de volledig nieuwe Kangoo E-Tech electric en nieuwe Master E-Tech electric. De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric is vanaf medio juli bij de Renault-dealer te bezichtigen. De nieuwe Renault Master E-Tech electric volgt begin augustus. De Kangoo E-Tech electric heeft een nieuwe lithium-ionbatterij van 45 kilowattuur, bestaande uit 8 onafhankelijke en eenvoudig te herstellen modules. De actieradius is 300 kilometer (WLTP). De versies met een 22-kilowatt-boordlader hebben een vloeistofgekoelde batterij en een elektrische weerstand om juiste werktemperaturen aan te houden en daarmee zowel de actieradius als de laadtijd te optimaliseren. De Kangoo E-Tech electric wordt geleverd met 8 jaar/160.000 kilometer fabrieksgarantie op de batterij, die kosteloos wordt vervangen als de capaciteit binnen de garantietermijn afneemt tot minder dan 70 procent van de nominale waarde (SoH). De nieuwe Renault Master E-Tech electric is uitgerust met een 52-kilowattuur-batterij. Daarmee biedt de elektrische bedrijfswagen een actieradius van 200 kilometer (WLTP).

‹ Naar overzicht