©Fastned

Nieuws in 1 minuut | Verkopen Fastned verdrievoudigd, BYD introduceert nieuwe elektrische auto's

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Verkopen Fastned verdrievoudigd
Snellaadbedrijf Fastned heeft de laadomzet in de eerste helft van 2022 zien toenemen tot 12,6 miljoen euro; bijna 3 keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Dit brengt de omzet in het tweede kwartaal op meer dan 27 miljoen euro. Deze sterke stijging is het gevolg van de groei van het Europese netwerk, van de toegenomen vraag naar laden dankzij de opmars van de elektrische auto, maar ook dor een toename van de omzet per laadsessie. Michiel Langezaal, chief executive officer van Fastned, over het resultaat: 'Halverwege het jaar boeken we uitstekende vooruitgang met onze doelen. In de eerste 6 maanden van 2022 waren de laadinkomsten al hoger dan in heel 2021. Het expansietempo van ons netwerk trekt aan en we liggen op schema om het aantal stations te verdubbelen tot meer dan 400 voor eind 2024.'

Elektrische VDL Citea’s rijden 200 miljoen kilometers
In slechts 1,5 jaar tijd is het aantal kilometers dat door elektrische VDL Citea’s in Europa is gereden verdubbeld. Stond de teller in februari van vorig jaar nog op 100 miljoen, in de zomer is de grens van de 200 miljoen elektrische kilometers gepasseerd. 'Een mijlpaal waar wij heel erg trots op zijn', aldus Paul van Vuuren, chief executive officer van VDL Bus & Coach. In het afgelopen decennium heeft VDL Bus & Coach, na de introductie van de eerste Citea SLF-120 Electric in 2013, een vooraanstaande positie verworven op de Europese markt voor elektrisch openbaar vervoer. In februari 2020 werd het behalen van de 50 miljoen elektrische kilometers gevierd, medio september 2020 stond de teller op 75 miljoen, gevolgd door de 100 miljoen in februari 2021. Inmiddels leggen de 1.300 elektrische VDL Citea’s iedere dag ruim 240.000 kilometers af in 11 Europese landen en 77 steden en regio’s. De 200 miljoen elektrische kilometers zorgen voor een besparing van bijna 28 miljoen kilogram CO2-uitstoot.

Ebusco ontvangt eerste order voor de Spaanse markt
Ebusco heeft een contract getekend met Àrea Metropolitana de Barcelona in Spanje voor 21 Ebusco 2.2 12-meter bussen en bijbehorende laders, die in het tweede kwartaal van 2023 zullen worden geleverd. Met dit contract krijgt Ebusco voor het eerst voet aan de grond op de Zuid-Europese markt en wordt het aantal landen waar het actief is uitgebreid tot 9. Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) is de overheidsadministratie van het grootstedelijk gebied Barcelona, een grote stedelijke agglomeratie die uit 36 gemeenten bestaat.

3 nieuwe auto's BYD
BYD introduceert 3 volledig elektrische personenauto's: de sedan BYD HAN voor het E-segment; de BYD TANG, een emissievrije 7-zits familie-SUV; en de BYD ATTO 3, een elektrische SUV voor het C-segment. De BYD HAN, de BYD TANG en de BYD ATTO 3 worden in oktober aan de wereld voorgesteld tijdens de Autosalon van Parijs. Het bedrijf heeft strategische partnerschappen aangekondigd met diverse automotive partijen: Louwman in Nederland, Hedin Mobility Group in Zweden en Duitsland, Nic. Christiansen Group in Denemarken, RSA in Noorwegen en Shlomo Motors in Israël. In eerste instantie zal de nadruk vooral liggen op de Benelux en de Scandinavische markten. De eerste BYD-personenauto’s zullen in het vierde kwartaal van 2022 aan klanten worden geleverd. 

‹ Naar overzicht