©Pegueot

Nieuws in 1 minuut | BYD, Opel en Peugeot onthullen nieuwe auto's, Natural Yachts nieuwe boot

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

BYD maakt Europese personenautogamma bekend
BYD heeft zijn nieuwe Europese modellengamma bekendgemaakt. De fabrikant v introduceert per direct 3 volledig elektrische personenwagenmodellen die zullen worden geleverd aan klanten in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Voor het einde van het jaar zal de verkoop van de emissievrije voertuigen van BYD starten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarna zullen meer dealers worden aangesteld ter ondersteuning van de plannen van BYD om alle grote markten in Europa te bedienen. De BYD HAN, BYD TANG en BYD ATTO 3 worden dit jaar tentoongesteld op de Autosalon van Parijs in oktober 2022.

De BYD ATTO 3 is de eerste SUV die is gebaseerd op het geavanceerde e-Platform 3.0 van BYD. De auto is voorzien van een accu met een capaciteit van 60,48 kilowattuur en biedt een actieradius van 420 kilometer. De BYD HAN is een sedan en voorzien van 2 elektromotoren die voor vierwielaandrijving zorgen. De auto kent een actieradius van 523 kilometer. Tot slot is er de BYD TANG met 7 zitplaatsen en 400 kilometer actieradius.

Elektrische PEUGEOT e-208 uitgerust met aandrijflijn van e-308
De nieuwe PEUGEOT e-208 is de eerste 100 procent elektrische versie van de 208. Sinds de lancering in 2019 zijn er al bijna 110.000 exemplaren zijn geproduceerd. Peugeot meldt dat de personenauto naar een hoger niveau wordt gebracht door hem te voorzien van de technologie van de 100 procent elektrische PEUGEOT e-308. Eind 2021 werd de PEUGEOT e-208 ook al verbeterd, waardoor de actieradius met 22 kilometer toenam. Voor 2023 rolt PEUGEOT nu dus een nog grotere upgrade uit. Het motorvermogen neemt hierdoor toe met 15 procent, van 100 kilowatt naar 115 kilowatt, terwijl inspanningen op het gebied van efficiëntie het gemiddelde energieverbruik reduceren tot 12 kilowattuur per 100 kilometer. De actieradius neemt daardoor met 138 kilometer toe tot 400 kilometer.

Natural Yachts presenteert X Shore 1
Natural Yachts, een Nederlands familiebedrijf met ruim 15 jaar ervaring in elektrische aandrijvingen en maritieme energiesystemen, lanceert de 100 procent elektrische tender X Shore 1. De volledig elektrische X Shore 1 wordt gebouwd in Zweden en is ontwikkeld om elektrisch varen een impuls te geven. De X shore 1 is een daycruiser maar beschikt tevens over een volledig afsluitbare voorkajuit om te kunnen overnachten. Er zijn 2 modellen beschikbaar, een open versie en een topversie. De X Shore 1 is 6,5 meter lang en met de sterke elektromotor versnelt de tender in enkele seconden naar de topsnelheid van 55 kilometer per uur.

Nieuwe Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe onthuld
Opel blaast het label GSe nieuw leven in als submerk voor sportieve, geëlektrificeerde modellen. De eerste 2 modellen zijn de Opel Astra GSe en de Opel Astra Sports Tourer GSe. ‘De nieuwe Astra GSe en de nieuwe Astra Sports Tourer GSe zijn de ideale auto’s om ons sportieve nieuwe submerk mee te lanceren en bovendien passen ze volledig in onze strategie om vanaf 2028 een volledig elektrisch merk te zijn’, aldus Florian Huettl, chief executive officer van Opel. Beide Opel Astra GSe-modellen danken volgens de fabrikant hun rijeigenschappen vooral aan het speciale, 10 millimeter verlaagde onderstel.

‹ Naar overzicht