©VDL

Nieuws in 1 minuut | Nog meer elektrische bussen in Brabant, 75 miljoen voor Fastned en sneller laden bij koud weer

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

64 nieuwe elektrische bussen
In de concessie Noord-Brabant Oost breidt Arriva zijn vloot uit met 64 nieuwe elektrische bussen van VDL Bus & Coach. Arriva speelt hiermee in op de door provincie Noord-Brabant gestelde doelstelling van een emissievrij openbaar vervoer in 2030. VDL Bus & Coach levert aan Arriva 40 nieuwe generatie VDL Citea’s van het type LF-122 en 4 gelede bussen van het type LF-181. Deze voertuigen zullen met name voor het openbaar vervoer in de stad Tilburg worden gebruikt. Daarnaast levert VDL 20 voertuigen van het type Citea LE-135 voor inzet op hoogwaardig openbaar vervoer (hov)-lijnen tussen Uden-Veghel-Eindhoven en Uden-Veghel-Den Bosch.

Kia EV6 laadt sneller bij koud weer door upgrade
Rijders van de Kia EV6 van het eerste uur kunnen hun elektrische auto upgraden om nog sneller te kunnen opladen onder koudere omstandigheden. De preconditioning van de batterij, een functie die standaard is vanaf modeljaar 2023, is nu ook beschikbaar voor alle uitvoeringen van modeljaar 2022. De Kia EV6 kan zijn batterij onder optimale omstandigheden in 18 minuten van 10 procent tot 80 procent opladen, dankzij de 800 volt-laadtechnologie. Bij lagere temperaturen kan dit langer duren. De preconditioning upgrade zorgt bij kouder weer dat de oplaadtijd met tot 50 procent kan worden verkort.

Schroders Capital investeert 75 miljoen euro in Fastned
Fastned heeft een zogenaamde private placement aangekondigd ter waarde van 75 miljoen euro bij Schroders Capital; de beleggingsdivisie van de wereldwijde vermogensbeheerder Schroders. Het kapitaal wordt onder andere gebruikt voor verdere uitbreiding van het Europees netwerk. De 2.032.520 nieuwe certificaten van aandelen zijn uitgegeven tegen 36,90 euro per stuk en geplaatst bij Schroders Capital, wat na closing een belang van 10,61 procent vertegenwoordigt. Schroders Capital wordt vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van Fastned door één extra commissaris.

EVBox presenteert nieuwe generatie laadstations voor thuis
EVBox introduceert een nieuw laadstation voor thuis: EVBox Livo. De laadpaal is zo gemaakt dat het opladen van een elektrische auto net zo eenvoudig is als het opladen van een smartphone. EVBox Livo is compatibel met de EVBox Dynamic Load Balancing-kit om ervoor te zorgen dat gebruikers met de maximale snelheid kunnen blijven laden zonder een verzwaring van de meterkast te regelen, wat tegelijkertijd ook minder druk op het elektriciteitsnet legt. Dankzij over-the-air updates ondersteunt de EVBox Livo ook toekomstige manieren van slim laden, wat inhoudt dat gebruikers hun laadstation na verloop van tijd kunnen uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.

‹ Naar overzicht