©Renault

Nieuws in 1 minuut | Samenwerking Mercedes-Benz en Eneco, elektrische variant Opel Crossland en Renault Kangoo L2

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Samenwerking Mercedes-Benz en Eneco
Mercedes-Benz Belgium Luxembourg & Nederland en Eneco gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen om klanten te ondersteunen bij de overstap naar elektrisch rijden. Zowel zakelijke rijders als consumenten krijgen de mogelijkheid om bij aanschaf van hun elektrische of geëlektrificeerde Mercedes-Benz te kiezen voor een wallbox-installatie van Eneco. Daarbij wordt het thuis opladen van de auto ontzorgd: van het eerste advies over de laadoplossing tot de fysieke installatie en het uiteindelijke gebruik. Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden. Bovendien stelt Eneco de SlimLaden-app ter beschikking die de gebruiker inzicht geeft in de voordeligste momenten op de dag om te laden. Als de thuisenergie van zonnepanelen komt, is het ook mogelijk om te laden met energie van de eigen zonnepanelen.

Opel lanceert elektrische versie van Crossland
De opvolger van de Opel Crossland verschijnt in 2024 op de markt. Opel meldt dat deze B-SUV onder meer verkrijgbaar wordt met een batterij-elektrische aandrijflijn. Met de aankondiging van de nieuwe generatie Crossland zet Opel een volgende stap om uit te groeien tot een ​​volledig elektrisch merk in Europa in 2028. Dat niet alleen: vanaf 2024 is er van elk Opel-model al een batterij-elektrische variant verkrijgbaar. Opel biedt eind 2023 al 15 geëlektrificeerde modellen aan.

Verlengde Renault Kangoo L2 nu 100 procent elektrisch bestelbaar
Renault start met de verkoop van de verlengde Kangoo L2. De Renault Kangoo L2 is nu ook bestelbaar als E-Tech electric met 100 procent elektrische aandrijving. De L2-versie van de Renault Kangoo is 42 centimeter langer dan de standaardversie L1. Daarmee neemt het laadvolume met 1 kuub toe tot 4,9 kubieke meter en stijgt het laadvermogen tot 800 kilogram. Dankzij de verlengde wielbasis tot 3,10 meter en totale lengte van 4,91 meter passen er in de Renault Kangoo L2 met gemak 2 europallets. Tevens komt de inzetbaarheid als bedrijfswagen extra tot uiting in het maximum trekgewicht van 1.500 kilogram voor alle uitvoeringen, waarmee de Renault Kangoo toonaangevend is in dit segment.

‹ Naar overzicht