Het nieuws in 1 minuut | maandag 4 januari – zondag 10 januari 2016

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Duitsland wil aanschafsubsidie voor elektrische auto en 2 miljard in elektrisch rijden investeren De Duitse minister van economische zaken, Sigmar Gabriel, wil consumenten en ondernemers die een elektrische auto willen kopen een aanschafsubsidie van 5.000 euro toekennen. Vlaanderen lanceerde per 1 januari een zelfde subsidie. Duitsland wil de subsidie in het leven roepen om haar doel van 1 miljoen elektrische auto’s in 2020 te behalen. In totaal wil de minister 2 miljard euro investeren in elektrisch rijden. Dit geld zou onder meer naar laadpalen en het elektrificeren van het wagenpark van de Duitse overheden gaan.  

Stad Den Haag zoekt 20 testrijders voor elektrische e-Golf De stad Den Haag zoekt 20 inwoners die gedurende 1 kalenderjaar een elektrische e-Golf van Volkswagen willen testen. Er is één randvoorwaarde, ze moeten de auto minstens 5 keer per maand delen met iemand anders. Deelname is helaas niet gratis. Particulieren betalen 484 euro per maand, zakelijke rijders 400 euro. Wanneer ze de auto delen met meerdere personen, worden de kosten lager.

‘Nieuwe’ Saab verkoopt nog eens 20.000 elektrische auto’s De voormalig Zweedse autofabrikant Saab, dat kortstondig in handen was van het Nederlandse sportautomerk Spyker, heeft 20.000 elektrische auto’s verkocht aan een Chinees bedrijf. Het Chinese National Electric Vehicle Sweden (NEVS), de huidige naam van Saab, wist afgelopen jaar al een order voor 150.000 elektrische 9-3’s binnen te halen. De 20.000 extra verkochte voertuigen worden aan een Chinees luchtvaartbedrijf verkocht. De leveringen zullen plaatsvinden tussen 2017 en 2020.

Studenten KU Leuven tonen snelst accelererende elektrische auto Studenten van de KU Leuven presenteren op de 94e Autosalon van Brussel hun zelf ontworpen elektrische racewagen. Deze wagen, de Umicore LUNA van Formula Electric Belgium, kan optrekken van 0 tot 100 kilometer per uur in 2,7 seconden. Enkel de vorige week in Las Vegas voorgestelde conceptcar Faraday Future zou gelijkwaardige resultaten behalen. De studenten beschikken dan ook over de snelst accelererende elektrische auto.

Mercedes-Benz komt met elektrische en zelfrijdende voertuigen Mercedes-Benz heeft op de CES-beurs in Las Vegas aangekondigd nog dit jaar met een deels zelfrijdende elektrische auto te komen. Gewerkt wordt aan een nieuw platform voor elektrische voertuigen die op een batterijlading een afstand van meer dan 400 kilometer kunnen afleggen.

Laadpaalfabrikant EV-Box opent Belgisch kantoor om gehele Benelux ‘te veroveren’ De Nederlandse laadpaalfabrikant EV-Box heeft een kantoor geopend in Antwerpen. EV-Box wil zich meer toeleggen op de Belgische en Luxemburgse markt. Wereldwijd heeft EV-Box al 33.000 laadpalen uitgeleverd. De toenemende politieke stimulering van elektrisch rijden in België zorgt ervoor dat het bedrijf kansen ziet bij onze zuiderburen.

OpenChargePoint Belgium van start: uniform laden e-auto’s ook in België de standaard Zes laadpaalleveranciers hebben OpenChargePoint Belgium opgericht. Allego, Blue Corner, Eneco België, EV-Box Belux, EV Point en The New Motion hebben ‘Code of Conduct’ opgesteld die ervoor zorgt dat er ook in België 1 standaard komt voor het laden van e-auto’s. Elk laadpunt zal daarmee toegankelijk zijn voor iedereen, ook zonder abonnee te zijn. Bovendien zullen alle laadpunten ook toegankelijk zijn voor bezoekers uit het buitenland en daarmee ook voor Nederlandse e-rijders.

‹ Naar overzicht