©(foto: Allego)

Het nieuws in 1 minuut | maandag 6 februari – zondag 12 februari 2017

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

BMW en Allego starten samenwerkingsverband
Allego en BMW hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om bedrijven in Nederland ‘een complete oplossing te bieden voor het verduurzamen van hun wagenpark’. In de samenwerking levert BMW de elektrische auto’s en verzorgt Allego de laadinfrastructuur en bijbehorende services.

Milieudefensie lanceert petitie ‘Duurzaam op weg’
Milieudefensie lanceert haar nieuwe mobiliteitscampagne ‘Duurzaam door de stad’. Onderdeel hiervan is een petitie om duurzame mobiliteit onder de aandacht te krijgen. Volgens Anne Knol van Milieudefensie is meer asfalt en meer autoverkeer in steden wel het laatste wat Nederland nodig heeft. ‘Als we ervoor willen zorgen dat we ons aan het Klimaatakkoord houden én groene, prettige steden willen, moeten we op een andere manier naar onze mobiliteit kijken’, aldus Knol. Er zou veel meer aandacht moeten gaan naar efficiënt openbaar vervoer, fietsen en wandelen.

Audi en FAW gaan 5 elektrische auto’s produceren in China
Audi AG en FAW Group gaan in China 5 elektrische auto’s produceren. Zij werken intensief samen aan elektrificatie en digitalisering van Audi-modellen. Samen met zijn Chinese partner FAW Group heeft Audi 21 strategische aandachtsgebieden vastgelegd in een tienjarenplan. Audi wil het modelaanbod dat in China door FAW VW wordt geproduceerd verder uitbreiden en in nieuwe segmenten actief worden, onder andere met elektrische Audi-modellen.

Nieuw Tesla-snellaadstation Dordrecht operationeel
In Dordrecht is een nieuw Tesla Supercharger station geopend. Met dit station, gelegen aan de Laan van Europa in Dordrecht, opent Tesla een directe route van Den Haag/Rotterdam naar Antwerpen/Brussel. Het superlaadpunt bevindt zich bij een Van der Valk Hotel en is een van de meer dan 260 locaties in Europa waar de elektrische Model S en Model X in 20 minuten halfvol, of in 40 minuten voor 80 procent geladen kan worden.

Tesla Destination Charging: 1.000 locaties in heel Europa
Tesla heeft via zijn Destination Charging programma in minder dan een jaar tijd meer dan 1.000 Destination Charging locaties geopend in Europa. Tesla heeft een uitgebreid laadnetwerk ontworpen zodat alle klanten toegang hebben tot Tesla Wall Connectors wanneer ze weg zijn van huis. Daarnaast heeft Tesla een wereldwijd netwerk gebouwd om range anxiety te elimineren. Voor langeafstandsreizen kunnen klanten Supercharger stations gebruiken. Hier kan een Tesla laden in minuten in plaats van uren. Tesla heeft momenteel meer dan 270 Supercharger stations met 1.700 individuele laadplaatsen door heel Europa. Alle grote snelwegroutes zijn daarmee gedekt.

‹ Naar overzicht