English
©Peugeot

Autosalon van Genève: autofabrikanten tonen tal van nieuwe elektrische auto's

Nieuws|Laatste update:

Op de Autosalon van Genèva tonen de internationale autofabrikanten traditiegetrouw tientallen nieuwe voertuigen. Ook dit jaar zijn er diverse primeurs qua elektrische auto's op het evenement dat duurt van 7 tot en met 17 maart.

Voorafgaand aan de beurs werd bekend de Jaguar I-PACE is verkozen tot Europese auto van het jaar 2019. De Europese Auto van het Jaar-jury bestaat uit 60 autojournalisten uit 23 landen. Zij vellen een oordeel over technische innovaties, design, prestaties, efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding. De volledige elektrische Jaguar I-PACE heeft sinds zijn introductie in 2018 wereldwijd meer dan 55 prijzen gewonnen.

PEUGEOT e-208
De nieuwe volledig elektrische PEUGEOT e-208 is uitgerust met een 50 kilowattuur grote accu. De interieur- en bagageruimte is identiek aan de versie met verbrandingsmotor. De accu is in de nieuwe PEUGEOT 208 volledig onder de laadvloer geplaatst. Deze accu blijft gegarandeerd 8 jaar of 160.000 kilometer minimaal 70 procent van haar laadcapaciteit leveren. De actieradius is 340 kilometer volgens de WLTP-test en de batterij snelladen tot 80 procent kan in 30 minuten.

ABT e-Transporter
Volkswagen toont de De ABT e-Transporter. Dit is de eerste volledig elektrisch aangedreven Transporter. Hij is er met verschillende batterijsystemen om aan diverse inzeteisen van klanten te kunnen voldoen. In de basisconfiguratie beschikt de elektrische Transporter over een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 37,3 kilowattuur, maar een 74,6-kilowattuur-batterijpakket is eveneens mogelijk. De ranges variëren van 208 tot 400 kilometer. Een volledig ontladen 37,3-kilowatuur-batterij is in ruim 5 uur weer tot 100 procent te laden met een laadpunt met een vermogen van 7,2 kilowatt. Snelladen kan met 40 kilowatt laadvermogen; in 49 minuten is de batterij tot 80 procent te laden. Voor de 74,6-kilowattuur-batterij.

IMQ
Nissan heeft een volledig nieuw studiemodel gepresenteerd: de IMQ. De IMQ is voorzien van de volgende generatie van e POWER – Nissans elektrische aandrijftechnologie met range extender.. Het is een doorontwikkeling van de e POWER-technologie die Nissan momenteel gebruikt in de plug-inhybride Nissan NOTE en Serena in Japan. In de IMQ levert de aandrijflijn 250 kilowatt vermogen.

Top Gear
Top Gear-verslaggever Jack Rix maakte onderstaande reportage over elektrische auto's op de Autosalon.

‹ Naar overzicht

Doorrekening Klimaatakkoord: Klimaatdoelen waarschijnlijk niet gehaald, elektrisch vervoer lichtpunt

De doorrekening van het ontwerp Klimaatakkoord laat dat Nederland in 2030 naar verwachting een afname van de uitstoot van broeikasgassen van 31 – 52 megaton CO2-equivalenten bereikt. De opgave van 48,7 megaton wordt volgens het het Planbureau...
Nieuws|Laatste update:

Publicatie van de maand | Slim laden must have bij groei elektrisch vervoer

Slim laden van elektrische auto’s heeft grote voordelen: er ontstaan minder pieken op het elektriciteitsnet, minder CO2-uitstoot en lagere laadkosten. Dat blijkt uit het rapport ‘Slim laden must have bij groei elektrisch vervoer’....
Publicatie van de maand|Laatste update:

Video van de week | ANWB: betaalbare elektrische auto's op komst

Ook de ANWB is deze week aanwezig op de Autosalon van Genève en daar maakt het melding van betaalbare elektrische auto's die op komst zijn. De ANWB neemt onder meer de Kia e-Soul, de Nobe uit Estland die oogt als een oldtimers en de Seat...
Video's|Laatste update:

HISWA 2019: NU.nl zoekt naar elektrische speedboot

De redactie van Nederlands bekendste nieuwswebsite, NU.nl, ging op de beursvloer van de vakbeurs HISWA 2019 op zoek naar de elektrische speedboot. Bekijk onderstaande reportage.
Video's|Laatste update:

Foto van de week | Eneco koopt FLOW Charging en voegt 2.000 laadpalen toe aan laadnetwerk

Energiebedrijf Eneco (red. Eneco eMobility) heeft 100 procent van de aandelen overgenomen van Flow Nederland in Zwijndrecht dat actief is onder de naam FLOW Charging. Hiermee voegt Eneco eMobility circa 2.000 actieve laadpalen en 4.500 laadpassen toe...
Foto's|Laatste update: