English
©Polestar

Alphabet: stilte voor tweede storm elektrische auto’s in najaar

Nieuws|Laatste update:

Na de forse toename van het aantal bestellingen van een elektrische auto in najaar 2019 voorziet leasemaatschappij Alphabet een herhaling in najaar 2020: de bijtelling wordt in 2021 verhoogd van 8 naar 12 procent.

In februari 2020 zag Alphabet het aantal bestellingen dalen met ruim 10 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019. Ondanks de daling blijft de belangstelling voor elektrische auto’s volgens de leasemaatschappij groot. De top 10 van meest gecalculeerde auto’s op MyAlphabet, de onlinetool van Alphabet, wordt nog steeds gedomineerd door elektrische auto’s. Tesla blijft nummer 1 en nieuwkomers in de top 5 zijn de Polestar en de Mustang Mach E.

Alphabet is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van elektrisch rijden. Ruim 10 procent van het totale wagenpark van Alphabet is nu full ev tegen gemiddeld 6 procent in de totale leasemarkt. Samen met Noorwegen, IJsland, Zweden en China behoort Nederland tot de 5 landen in de wereld waar elektrische personenauto’s meer dan 1 procent van de totale vloot uitmaken.

‹ Naar overzicht

Tesla Model S populairste tweedehandse elektrische auto in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, de Tesla Model S is de meest populaire elektrische auto. AutoScout24 Dat de Volkswagen Golf in 2020 de meest gezochte occasion in Europa bleef, blijkt uit het jaarlijkse...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Citroën ë-C4

Citroën introduceert Citroën ë-C4; een nieuwe variant van de bekende C4. De ANWB heeft de elektrische auto uitgebreid getest. Bekijk het resultaat in onderstaande video.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | Is een elektrische auto wel écht groener?

In de serie  #ikhebnogeenvraag  legt Nederland Elektrisch de meest voorkomende vragen over elektrisch rijden voor aan experts en ervaringsdeskundigen. Deze aflevering gaat over het MILIEU. Is een elektrische auto nu wel écht...
Video's|Laatste update:

IFV presenteert aandachtskaart voor veilig optreden brandweer bij laadpalen

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid heeft samen met ElaadNL en de ANWB een aandachtskaart ontwikkeld voor het veilig optreden van de brandweer bij calamiteiten met laadpalen en pantografen. De aandachtskaart is een hulpmiddel voor bevelvoerders...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Hyundai Kona versus Volkswagen ID.3 en Peugeot e-2008

In de nieuwste test van de ANWB mag de volledig elektrische Volkswagen ID.3 zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe elektrische Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan de test en vertegenwoordigt ‘de gevestigde orde’.
Test & reviews|Laatste update: