©Renault

Particulieren krijgen per direct 2.000 tot 4.000 euro subsidie voor elektrische auto

Nieuws|Laatste update:

Particulieren komen vanaf vandaag (red. 4 juni) bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte auto is dat 2000 euro. Zij kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen.

Partciulieren die op of na 4 juni 2020 een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse kopen of leasen kunnen dus aanspraak maken op de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). 

Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking. Er zijn voorwaarden verbonden aan actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Ook zijn er stevige voorwaarden om misbruik te voorkomen. De regeling loopt tot 2025.

Wil men in aanmerking komen voor subsidie? Dan moet de elektrische personenauto voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Een 100 procent elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan 12.000 en niet hoger dan 45.000 euro.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

Op de Autolijst SEPP 2020 staan merken, modellen (handelsbenamingen) en typen elektrische personenauto’s, waarvan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bekend is dat ze in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren. De lijst is samengesteld met informatie van importeurs en dealers. De autolijst helpt om snel inzicht te krijgen of de auto voldoet aan de voorwaarden.

Het budget voor de subsidieregeling is verdeeld over de periode 2020 tot 2025. Het totale beschikbare budget voor 2020 is 17,2 miljoen euro. Het budget voor nieuwe elektrische personenauto’s is 10 miljoen euro en voor gebruikte elektrische personenauto’s 7,2 miljoen euro. De jaarbudgetten voor 2021 en de andere jaren volgen later.

‹ Naar overzicht