English

Samenwerking VER, LaadpasTop10 en EV Database

Nieuws|Laatste update:

Om de elektrische rijders nog beter van dienst te zijn en van goede, onafhankelijke informatie en advies te voorzien, gaan de Vereniging Elektrische Rijders (VER), LaadpasTop10 en EV Database intensief samenwerken. Bij de beantwoording van vragen van elektrische rijders wordt de expertise van de organisaties gebundeld, zodat de vraagsteller de beste en meest actuele informatie krijgt vanuit de betrokken organisaties. 

Laadpastop10 heeft als doel elke ev-rijder de beste laadpassen aan te bieden. Door facturen aan ev-rijders te vragen en die met elkaar te vergelijken, werd een model ontwikkeld waarmee laadpassen objectief kunnen worden beoordeeld. Hieruit ontstaat een prijsmatrix en een lijst van voor de gebruiker meest aantrekkelijke laadpassen.

EV Database heeft als doel om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gebruikers in een passend elektrisch voertuig  te krijgen. Door elektrische voertuigen eenvoudig en objectief vergelijkbaar te maken, wordt de gebruiker bij deze keuze geholpen. In de EV Database worden de gegevens van alle voertuigen centraal opgeslagen. EV Database gebruikt veel data uit praktijkervaringen. Op deze manier wordt een zo realistisch mogelijk beeld geschetst van actieradius, verbruik en andere relevante data.

Er wordt gewerkt aan een gemeenschappelijke database waarin elektrische rijders zelf informatie kunnen opzoeken via rubrieken en een eenvoudig zoeksysteem.  Ook willen de organisaties een overzicht van levertijden van nieuwe auto’s zichtbaar maken. Met deze kennisdeling worden ook de cursussen van de VER, zowel live als digitaal, verder doorontwikkeld.

De organisaties delen elkaars content zodat deze informatie breed verspreid kan worden onder elektrische rijders. De organisaties vormen zo samen een stevig kennis- en adviesplatform.

‹ Naar overzicht

Test & Reviews | Citroën ë-C4

Citroën introduceert Citroën ë-C4; een nieuwe variant van de bekende C4. De ANWB heeft de elektrische auto uitgebreid getest. Bekijk het resultaat in onderstaande video.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | Is een elektrische auto wel écht groener?

In de serie  #ikhebnogeenvraag  legt Nederland Elektrisch de meest voorkomende vragen over elektrisch rijden voor aan experts en ervaringsdeskundigen. Deze aflevering gaat over het MILIEU. Is een elektrische auto nu wel écht...
Video's|Laatste update:

IFV presenteert aandachtskaart voor veilig optreden brandweer bij laadpalen

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid heeft samen met ElaadNL en de ANWB een aandachtskaart ontwikkeld voor het veilig optreden van de brandweer bij calamiteiten met laadpalen en pantografen. De aandachtskaart is een hulpmiddel voor bevelvoerders...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Hyundai Kona versus Volkswagen ID.3 en Peugeot e-2008

In de nieuwste test van de ANWB mag de volledig elektrische Volkswagen ID.3 zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe elektrische Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan de test en vertegenwoordigt ‘de gevestigde orde’.
Test & reviews|Laatste update:

Athlon: Tesla Model 3 meest populaire elektrische auto onder zakelijke leaserijders

Na jaren schommelen tussen plek 2 en 3, is Volkswagen in 2020 het meest gereden automerk onder zakelijke leaserijders. Peugeot en Renault maken de top 3 compleet. Het populairste model van dit jaar is de elektrische Tesla Model 3. Volledig in lijn der...
Nieuws|Laatste update: