Samenwerking VER, LaadpasTop10 en EV Database

Nieuws|Laatste update:

Om de elektrische rijders nog beter van dienst te zijn en van goede, onafhankelijke informatie en advies te voorzien, gaan de Vereniging Elektrische Rijders (VER), LaadpasTop10 en EV Database intensief samenwerken. Bij de beantwoording van vragen van elektrische rijders wordt de expertise van de organisaties gebundeld, zodat de vraagsteller de beste en meest actuele informatie krijgt vanuit de betrokken organisaties. 

Laadpastop10 heeft als doel elke ev-rijder de beste laadpassen aan te bieden. Door facturen aan ev-rijders te vragen en die met elkaar te vergelijken, werd een model ontwikkeld waarmee laadpassen objectief kunnen worden beoordeeld. Hieruit ontstaat een prijsmatrix en een lijst van voor de gebruiker meest aantrekkelijke laadpassen.

EV Database heeft als doel om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gebruikers in een passend elektrisch voertuig  te krijgen. Door elektrische voertuigen eenvoudig en objectief vergelijkbaar te maken, wordt de gebruiker bij deze keuze geholpen. In de EV Database worden de gegevens van alle voertuigen centraal opgeslagen. EV Database gebruikt veel data uit praktijkervaringen. Op deze manier wordt een zo realistisch mogelijk beeld geschetst van actieradius, verbruik en andere relevante data.

Er wordt gewerkt aan een gemeenschappelijke database waarin elektrische rijders zelf informatie kunnen opzoeken via rubrieken en een eenvoudig zoeksysteem.  Ook willen de organisaties een overzicht van levertijden van nieuwe auto’s zichtbaar maken. Met deze kennisdeling worden ook de cursussen van de VER, zowel live als digitaal, verder doorontwikkeld.

De organisaties delen elkaars content zodat deze informatie breed verspreid kan worden onder elektrische rijders. De organisaties vormen zo samen een stevig kennis- en adviesplatform.

‹ Naar overzicht