English

Nederlandse bedrijven investeren afgelopen jaar 1,6 miljard euro in elektrische auto's

Nieuws|Laatste update:

In 2019 heeft het Nederlandse bedrijfsleven voor 3,7 miljard euro aan milieuvriendelijke investeringen gemeld via de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het aantal meldingen ten opzichte van 2018 steeg met maar liefst 64 procent. Investeringen in elektrisch rijden waren goed voor een bedrag van 1,6 miljard euro.

146 miljoen euro belastingvoordeel
De Nederlandse overheid gaf naar schatting 146 miljoen euro aan belastingvoordeel dat berekend is op basis van het totaal gemelde investeringsbedrag van 3,7 miljard euro. Het totaal aantal meldingen steeg van 21.147 in 2018 naar 34.738 in 2019. Ondernemers klopten vooral bij de MIA\Vamil aan voor fiscale steun bij investeringen in duurzame mobiliteit (64 miljoen euro), duurzame landbouw (25 miljoen euro), duurzaam bouwen (24 miljoen euro) en de circulaire economie (23 miljoen euro).

Het aantal meldingen voor elektrisch vervoer is ten opzichte van 2018 verder gestegen. Er zijn ruim 30.000 meldingen gedaan in 2019 tegenover ruim 17.000 in 2018. Er is met name een toename aan investeringen in elektrische personenauto’s gemeld, in totaal goed voor 1,6 miljard euro. Dit bedrijfsmiddel nam dan ook ruim een derde van het totaal aan belastingvoordeel dat via de MIA\Vamil wordt verkregen voor zijn rekening.

‹ Naar overzicht

Tesla Model S populairste tweedehandse elektrische auto in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, de Tesla Model S is de meest populaire elektrische auto. AutoScout24 Dat de Volkswagen Golf in 2020 de meest gezochte occasion in Europa bleef, blijkt uit het jaarlijkse...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Citroën ë-C4

Citroën introduceert Citroën ë-C4; een nieuwe variant van de bekende C4. De ANWB heeft de elektrische auto uitgebreid getest. Bekijk het resultaat in onderstaande video.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | Is een elektrische auto wel écht groener?

In de serie  #ikhebnogeenvraag  legt Nederland Elektrisch de meest voorkomende vragen over elektrisch rijden voor aan experts en ervaringsdeskundigen. Deze aflevering gaat over het MILIEU. Is een elektrische auto nu wel écht...
Video's|Laatste update:

IFV presenteert aandachtskaart voor veilig optreden brandweer bij laadpalen

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid heeft samen met ElaadNL en de ANWB een aandachtskaart ontwikkeld voor het veilig optreden van de brandweer bij calamiteiten met laadpalen en pantografen. De aandachtskaart is een hulpmiddel voor bevelvoerders...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Hyundai Kona versus Volkswagen ID.3 en Peugeot e-2008

In de nieuwste test van de ANWB mag de volledig elektrische Volkswagen ID.3 zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe elektrische Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan de test en vertegenwoordigt ‘de gevestigde orde’.
Test & reviews|Laatste update: