©Gazelle

Verkoop elektrische fietsen opnieuw gegroeid in 2020

Nieuws|Laatste update:

In Nederland is in 2020 een recordaantal elektrische fietsen verkocht. Dat blijkt uit cijfers van de jaarlijkse GfK E-bike Monitor 2020. De afgelopen 12 maanden hebben meer Nederlandse consumenten een e-bike aangeschaft dan een jaar eerder. De verwachting is dat de e-bikemarkt ook in 2021 blijft groeien.

Duurdere fiets
De komende 12 maanden overwegen namelijk steeds meer consumenten een e-bike aan te schaffen dan een jaar eerder. Opvallend is dat de Nederlandse consument meer heeft besteed aan een e-bike dan het jaar daarvoor. De gemiddelde prijs die men uitgeeft aan een e-bike is met ruim 10 procent gestegen naar 2.191 euro.

Daarnaast is te zien dat een groot deel van de huidige kopers aanvullende diensten afneemt. Bijvoorbeeld een onderhoudscontract, pechhulp of een verzekering. Zo sloot 66 procent van de Nederlanders een anti-diefstalverzekering af bij de aanschaf van een elektrische fietsen.

Lange afstanden
Voornaamste reden voor consumenten om een e-bike aan te schaffen is ‘gemakkelijk lange afstanden kunnen leggen’.

Het onderzoek toont ook aan dat men de e-bike steeds meer is gaan gebruiken om meer te bewegen. Gelet op de beperkte mogelijkheden om te sporten door de coronapandemie, is de e-bike hiermee een goed alternatief geworden om toch te blijven sporten. Gemiddeld fietst men zo’n 43 kilometer per week met de e-bike.

‹ Naar overzicht