©Dreamstime.com

Tesla Model S populairste tweedehandse elektrische auto in Europa

Nieuws|Laatste update:

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, de Tesla Model S is de meest populaire elektrische auto.

AutoScout24
Dat de Volkswagen Golf in 2020 de meest gezochte occasion in Europa bleef, blijkt uit het jaarlijkse Europa Rapport van AutoScout24, de grootste onlineportal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland en Europa. In het onderzoeksrapport van AutoScout24 worden vraag en aanbod van meer dan 2 miljoen auto’s in 7 Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, model, prijs en kleur. Nieuw toegevoegd aan het jaarlijkse onderzoek is een overzicht van de 5 meest gezochte elektrische voertuigen, waarbij de Tesla Model S bovenaan de lijst prijkt.

Al meerdere jaren zijn de Duitse automerken favoriet als het gaat om meest gezochte occasions in Europa. Zo stond Mercedes-Benz in 2020 met 14 procent van de paginaweergaven nog steeds bovenaan de ranglijst, nauw gevolgd door BMW (12 procent), Volkswagen (11 procent), en Audi (11 procent). De nummer 5 op de lijst is onveranderd gebleven en is net als de afgelopen 3 jaar het Amerikaanse Ford (5 procent). Opvallend is dat in Nederland het automerk Volkswagen net als voorgaande jaren op de eerste plek staat.

Zwart
Naast een terugkerende voorkeur voor occasionmodellen, blijft ook de meest gevraagde voertuigkleur in Europa doorgaans onveranderd. Ook in 2020 was zwart met 28 procent weer favoriet.

Renault, BMW en Audi
Nieuw onderzocht in 2020 is de Europese vraag op het AutoScout24-platform naar elektrische voertuigen, waarbij de Tesla Model S als meest populaire elektrische auto naar voren komt. In alle onderzochte landen, op Frankrijk na dat de voorkeur geeft aan de Renault ZOE van eigen bodem, staat de Tesla Model S bovenaan de lijst, gevolgd door de Renault ZOE, BMW i3, Tesla Model 3 en Audi e-tron.

‹ Naar overzicht