Pakketten IKEA voortaan elektrisch bezorgd in Amsterdam

Nieuws|Laatste update:

IKEA gebruikt voortaan elektrische voertuigen voor bezorgingen in het gebied Amsterdam - binnen de ring A10. Het doel is om in 2025 in het hele land en wereldwijd alleen nog uitstootvrij te bezorgen.

22 elektrische voertuigen
Het gaat hierbij om voertuigen die enkel IKEA-pakketten bezorgen. Hiermee wil het bedrijf bijdragen aan schonere lucht in de stad. Amsterdam is wereldwijd de tweede stad, na Shanghai, waar IKEA begint met volledig uitstootvrije productbezorging. Dit is een belangrijke ontwikkeling binnen de ambitie van IKEA om in 2030 circulair en klimaatpositief te zijn.

IKEA maakt gebruik van 22 elektrische voertuigen die in Amsterdam bezorgen. Deze voertuigen bezorgen meer dan 85 procent van het totale volume (in kubieke meters) van alle IKEA-bestellingen in Amsterdam. Uiteindelijk streeft IKEA ernaar dat alle bestellingen uitstootvrij geleverd worden. De kennis en ervaring die IKEA en zijn partners opdoen, gebruikt het Zweedse woonwarenhuis om wereldwijd de transitie te maken naar 100 procent elektrisch vervoer.

5 wereldsteden
Om de klimaatvoetafdruk te verlagen, heeft Ingka Group, de grootste franchisenemer van het IKEA-concept, de ambitie om vanaf 2025 productbezorgingen bij klanten thuis 100 procent uitstootvrij uit te voeren. Om de transitie naar uitstootvrije productbezorging in gang te zetten, besloot het Zweedse woonwarenhuis om in 5 wereldsteden te starten: Shanghai, Amsterdam, New York, Los Angeles en Parijs.

Hiermee wil IKEA nuttige kennis en ervaring opdoen voor de invoering van elektrische bezorging in andere steden wereldwijd. IKEA hoopt met deze stap de gehele industrie te inspireren om duurzame verandering in gang te zetten en werkt hierin samen met verschillende – huidige en nieuwe – partijen zoals fabrikanten, leasebedrijven, laadpaalbedrijven en beleidsmakers.

‹ Naar overzicht