©Björn Wylezich | Dreamstime.com

Les Elektrisch: rijscholen laten jongeren kennismaken met elektrisch rijden

Nieuws|Laatste update:

 Waarom leren rijden in een auto die over enkele jaren niet meer verkocht mag worden? Waarom de nieuwe generatie niet direct kennis laten maken met de auto die over enkele jaren de standaard is? Waarom is rijlessen in een elektrische auto, wat beter is voor het milieu, niet al gewoon de basis? Dergelijke vragen liggen ten grondslag aan het project Les Elektrisch.

Rijles
Rijscholen kennis laten maken met het geven van rijles in een elektrische auto. Dat is het doel van het project “Les Elektrisch” van de provincie Gelderland en het Gelders Energieakkoord (GEA). Aspirant-bestuurders kunnen na het behalen van hun rijbewijs goedkoop gebruik maken van een elektrische auto en rijscholen kunnen onder andere gebruik maken van verschillende volledig uitgeruste elektrische lesauto’s. Les Elektrisch geeft antwoorden aan rijscholen en zorgt voor matchmaking tussen rijschool en leerling.

Webinar 26 mei
Les Elektrisch is een initiatief van Gelders Energieakkoord en provincie Gelderland. Het project wordt gesteund door de partners BOVAG, Vereniging Rijschoolbelang (VRB) en Vereniging Elektrische Rijders (VER).

Om meer te vernemen over het project Les Elektrisch wordt er op woensdag 26 mei een webinar georganiseerd voor rijschoolhouders. Tijdens dit webinar worden alle inzichten gedeeld die nodig zijn. Meer informatie vindt over het webinar is hier te vinden.

‹ Naar overzicht