©© Amsterdam

Elektrische bloemengieter rijdt stilletjes door Amsterdam

Nieuws|Laatste update:

De bloembakken in Amsterdam krijgen vers water met een zogenoemde E-cargo. De 100 procent elektrische bestelwagen is door Oase Lease uit Bemmel omgebouwd tot een reusachtige bloemengieter van 500 liter.

160 kilometer
Het water wordt uit de grachten gehaald. Het Betuwse groenbedrijf heeft in gezamenlijke opdracht van de gemeente Amsterdam, lokale ondernemers en hoveniersbedrijf Dolmans Wieringen Prins in diverse stadsdelen duizenden hanging baskets, brugbaskets en piramides aangebracht en zorgt daarbij tevens voor het onderhoud gedurende het bloeiseizoen. De nieuwe E-cargo, met een actieradius van 160 kilometer, werkt geluidloos.

Chauffeur Marcin kan daarom vanaf ’s ochtends 5 uur op pad en geeft water zonder geluidsoverlast te produceren voor bewoners of voorbijgangers. De smalle wagen kan probleemloos door nauwe straatjes rijden. Na een proefperiode van 4 maanden is Amsterdam de eerste stad waar de E-cargo volledig wordt ingezet voor de verzorging van hanging baskets en bloempiramides.

Uit de grachten gepompt
Het gietwater wordt uit de grachten gepompt. De E-cargo kan met een sproeilans gericht water geven. Woordvoerder Arnoud Oortwijn van Oase Lease: ‘De E-cargo is als emissievrij voertuig een logische, maar belangrijke stap voor ons als bedrijf. We kunnen zo nog duurzamer te werk gaan en de kwaliteit van onze producten garanderen. Wij verwachten dat in de toekomst meer steden een beroep doen op onze emissieloze bedrijfswagen. Diverse gemeenten hebben al interesse getoond.’

‹ Naar overzicht