©EVData

Website Evdata.nl vernieuwd: harde 25.000 publieke laadpunten nog beter inzichtelijk

Nieuws|Laatste update:

De website Evdata.nl die de harde data van bijna 25.000 publieke laadpunten inzichtelijk maakt, is vernieuwd. Verbeterde navigatie, meer data en eenvoudiger downloaden zijn enkele van de noviteiten. Bovendien is de website nu zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

65 procent
​De actuele data die op Evdata.nl te zien zijn, komen van de publieke laadpunten in de regio MRA-Elektrisch (de meeste gemeenten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht), de G4-steden en de Samenwerkende Gemeenten Zuid-Holland (SGZH; 29 gemeenten rond Rotterdam). Samen gaat het om zeker 65 procent van alle publieke laadpunten in Nederland.

Met Evdata.nl komen MRA-Elektrisch, de G4 en SGZH tegemoet aan de grote vraag naar actuele laadgegevens. Sinds de lancering van de website in 2019 is onder meer te zien hoeveel unieke gebruikers de laadpalen hebben en hoeveel kilowattuur er per laadpaal en per sessie geladen wordt. Nieuw is dat er nu wordt uitgegaan van laadpunten in plaats van laadpalen. Dat geeft een nog realistischer beeld, want doorgaans kunnen er bij een laadpaal 2 auto’s laden. Ook wordt de CO2-besparing in beeld gebracht: in tonnen CO2 en in het aantal schone kilometers dat dankzij het elektrisch laden wordt afgelegd. In totaal gaat het per maand nu al om ruim 32 miljoen schone kilometers, waardoor 5500 ton CO2-uitstoot is voorkomen. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van ruim 6200 vliegreizen van Amsterdam naar New York.

Meer gebruikersgemak
Met de vernieuwing van de website, die in een strak en fris jasje is gestoken, gaan veel wensen van gebruikers in vervulling. De navigatie is verbeterd, grafieken en pagina’s laden sneller en downloaden gaat makkelijker. De Engelstalige versie van de site speelt in op de grote belangstelling van buitenlandse journalisten, beleidsmakers en onderzoekers. De kracht van de site is onveranderd: actuele data van een toonaangevend publiek laadnetwerk zijn structureel beschikbaar voor geïnteresseerden. Met de uitrol van een publiek laadnetwerk maken MRA-Elektrisch, de G4 en SGZH serieus werk van de energietransitie, en zetten zij in op minder uitstoot van fossiele brandstoffen. Dat past bij de filosofie dat kennisdelen loont. Samen helpen we het elektrisch rijden sneller vooruit!

‹ Naar overzicht