©KIA

Kia Niro verkozen als Zakenauto van het Jaar 2022

Nieuws|Laatste update:

De Kia Niro is gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2022. De vakjury is unaniem over de bestverkochte auto van Nederland die in een hybride, plug-in hybride en volledig elektrische versie beschikbaar is.

5 procent
De Kia Niro is de bestverkochte auto van Nederland in 2020 en tot en met september 2021. Het succes in de zakelijke markt komt boven op de sterke positie op de particuliere markt. Kia is in de eerste 9 maanden van dit jaar zelfs uitgegroeid tot het bestverkochte automerk van Nederland.

2 van de belangrijkste pijlers onder het succes van Kia zijn de groei in de zakelijke markt en de brede line-up van geëlektrificeerde auto’s. In een uitdagende automarkt die tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar met zo’n 5 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, wist Kia het verkoopvolume juist met zo’n 5 procent verder te verhogen.

Bestverkochte elektrische auto
De Zakenauto van het Jaar 2022 staat aan de top van de verkoopstatistieken in verschillende segmenten, waarbij de volledig elektrische variant zich over de eerste 9 maanden van dit jaar de bestverkochte elektrische personenauto van het land mag noemen.

‹ Naar overzicht