©Skoda

Athlon Nederland: Skoda Enyaq iV stoot bij leaserijders Tesla Model 3 van de troon

Nieuws|Laatste update:

Vorig jaar was het nog het populairste model, maar dit jaar wordt de Tesla Model 3 van de troon gestoten door de Peugeot 108 en de Skoda Enyaq iV. De Tesla Model 3 verdwijnt uit de top 5 populairste modellen onder leaserijders. De Peugeot 108 is de populairste leaseauto en de Skoda Enyaq iV de populairste élektrische auto. Dit blijkt uit een analyse van eigen data van Athlon Nederland.

Mix van elektrisch en regulier
De Tesla Model 3 blijft nog altijd een geliefd modellen en staat op de vijfde plek in de top 10 van meest gereden elektrische auto’s.

De top 5 van meest gereden leaseauto’s laat een mix zien van elektrische en reguliere modellen. Zo is de Peugeot 108 flink gestegen in de lijst van populairste modellen, en maakte de hybride Kia Niro plaats voor de reguliere Kia Picanto. De elektrische Skoda Enyaq iV verovert als nieuwkomer de derde plek. De Volkswagen Polo blijft op de vierde plek staan. De Skoda Octavia Combi treedt dit jaar voor het eerst toe in de top 5. Niels van den Hoogen, commercieel directeur bij Athlon Nederland: ‘Net als voorgaande jaren blijft de populariteit van elektrische modellen toenemen. Er zijn steeds meer, en goedkopere, elektrische modellen op de markt. Ook stimuleert de overheid met de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) elektrisch rijden. Hierdoor zie je dat steeds meer mensen niet alleen zakelijk, maar ook privé een elektrische auto leasen.’

Populairste model 2021* (alle typen brandstof)

  1. Peugeot 108 (2020: #8)
  2. Kia Picanto (2020: # - )
  3. Skoda Enyaq iV  (2020: # - )
  4. Volkswagen Polo (2020: #4)
  5. Skoda Octavia Combi (2020: #6)

Top 5 populaire elektrische modellen verwelkomt nieuwkomers 
Het lijstje met populaire elektrische modellen kent dit jaar veel nieuwkomers. De eerste plek wordt dit jaar door een nieuwkomer veroverd: de Skoda Enyaq iV is de meest gereden elektrische auto in 2021. Van den Hoogen: ‘De top 5 populaire elektrische modellen ziet er anders uit dan vorig jaar. Dat kan te maken hebben met de chiptekorten die door de coronacrisis zijn ontstaan, waardoor verscheidene merken kampten met leveringsproblemen.’

Populairste elektrische model 2021*

  1. Skoda Enyaq iV (2020: # -)                
  2. Renault Zoe (2020: # -)            
  3. Ford Mustang Mach-E (2020: # -)
  4. Volkswagen ID.4 (2020: #8)
  5. Tesla Model 3 (2020: #1)

* alle lopende leasecontracten bij Athlon Nederland

Volkswagen blijft populairste merk, gevolgd door Skoda
Volkswagen blijft het populairste merk, toch zat Skoda het merk op de hielen. Skoda steeg 2 plekken in de lijst, en stootte daarmee Peugeot van de tweede plek. De toename in populariteit van Skoda valt toe te wijzen aan de Skoda Enyaq iV. Het model dat dit jaar op de markt verscheen is meteen favoriet onder zakelijke leaserijders.

‹ Naar overzicht