©ElaadNL

Doe mee aan het onderzoek naar ervaringen met openbaar laden

Nieuws|Laatste update:

Het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) heeft, samen met de Vereniging Elektrische Rijders (VER), opdracht gegeven om onderzoek te doen naar ervaringen met openbaar laden van elektrische auto’s.

Meedoen
Al enige tijd werkt het NKL aan het project Laden Zonder Verrassingen. Hiermee zet het in op meer gebruiksvriendelijkheid voor de elektrische rijder om op die manier het vertrouwen in elektrisch rijden te vergroten. Om de huidige stand van zaken rondom die gebruiksvriendelijkheid te toetsen heeft het, samen met de Vereniging Elektrische Rijders (VER), opdracht gegeven om onderzoek te doen naar ervaringen met het openbaar laden van elektrische auto’s. Meedoen aan het onderzoek kan hier!

Het merendeel van de huidige en toekomstige elektrische rijders maakt gebruik van het openbare laadnetwerk. NKL en de VER willen graag horen wat er volgens elektrische rijders goed gaat of beter kan tijdens het laden bij een openbaar laadpunt. Tot en met 13 februari wordt onderzoek gedaan naar zowel de positieve als negatieve ervaringen van elektrische rijders tijdens het laden van hun auto. Elektrische rijders wordt gevraagd om in deze periode meldingen te doen van al hun laadsessies bij openbare laadpunten. Op deze manier wordt de stand van zaken gemeten vanuit het perspectief van de gebruiker en wordt duidelijk welke onderwerpen de aandacht verdienen.

De bevindingen uit het onderzoek zullen na afronding van het onderzoek publiekelijk worden gedeeld. Om op de hoogte te blijven van het onderzoek en de uitkomsten kan men zich aanmelden voor de nieuwsbrief van NKL en/of gratis lid worden van de VER.

‹ Naar overzicht