©Natural Yachts

Friesland heeft eerste verhuurvloot met alléén elektrische luxe motorjachten

Nieuws|Laatste update:

Familiebedrijf Natural Yachts heeft een primeur: de eerste verhuurvloot met alléén elektrische motorjachten. Natural Yachts uit Heeg verhuurt en verkoopt moderne, luxe en 100 procent elektrische motor -en zeiljachten. Afgelopen jaar had Natural Yachts al meerdere elektrische boten verhuurd en nu kondigt het Nederlandse familiebedrijf aan om alleen nog elektrische motorjachten aan te bieden in de verhuur.

Geen toekomst, maar realiteit
Natural Yachts zal 7 nieuwe 100 procent elektrische motorjachten verhuren. Het gaat hier om 3 motorjachten van 12 meter, de Northman 1200 Electric en 4 motorjachten van 9 meter, de Nexus Revo 870 Electric. Deze jachten zijn uitgerust met een ‘long-range’ lithium-ijzer-fosfaatbatterijpakket.

Dit betekent dat men ongeveer 2 dagen kan varen, wat neerkomt op zo’n 6 tot 10 uur. Wanneer men in een dorpje of stad is om bijvoorbeeld even boodschappen te doen, kan men meteen het motorjacht aansluiten op de walstroom om bij te laden. Zo kan men lang doorvaren zonder in een haven te overnachten. In Friesland is er in elke haven of gemeentelijke ligplaats walstroom aanwezig. Wanneer een elektrisch motorjacht (bijna) leeg is, kan het batterijpakket aan boord weer in een nacht opladen. Daarnaast zijn de jachten met een hardtop van zonnepanelen voorzien die bij zonnig weer het gebruik van de hotelvoorziening dekken.

Vaarvakanties
Met de 100 procent elektrische verhuurvloot laat Natural Yachts zien dat een duurzaam toeristisch aanbod geen toekomst maar realiteit is. De missie van het familiebedrijf ‘De transitie naar een duurzame watersport versnellen door zero emissie innovatieve technologie toe te passen’ toont het ambitieniveau aan. Met de vaarvakanties op elektrische boten wordt de mogelijkheid geboden om mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met zero emissie varen.

Doordat alle 7 jachten in de verhuurvloot van Natural Yachts met een elektrische aandrijving zijn uitgerust, wordt er in vergelijking met een traditionele dieselmotorboot 86.126 kilogram CO2 bespaard per verhuurseizoen.

‹ Naar overzicht