©Inge Hogenbijl | Dreamstime.com

Teuge Airport krijgt eigen campus voor elektrische luchtvaart

Nieuws|Laatste update:

Europa’s eerste elektrische vliegschool E-Flight Academy en onderhoudsbedrijf Hangar One hebben de handen ineengeslagen en zijn de nieuwe eigenaren van Skydeck op Teuge Airport (omgeving Apeldoorn). De hangaar en evenementenlocatie bevindt zich aan de landingsbaan en zal de komende tijd onder de noemer E-Deck een eigen E-Campus ontwikkelen.

Gedeelde onderzoeksfaciliteiten
E-Campus moet hét episch centrum worden voor alles wat met elektrisch vliegen te maken heeft. Door het samenbrengen van kennis met expertise én faciliteiten worden alle krachten gebundeld om de duurzame luchtvaart flink te versnellen.

In de E-Campus zullen allerlei gedeelde onderzoeksfaciliteiten komen zoals: virtual en augmented reality-technologie, hybride en elektrische vliegtuigen, batterijtechnologie, flight- simulatoren en laadinfrastructuur. Een 10-tal bedrijven en onderwijsinstellingen zullen zich dagelijks bezig gaan houden met het verduurzamen van de luchtvaart. De E-Campus moet een belangrijk innovatief centrum en broedplaats worden voor het versnellen van de transitie naar elektrisch vliegen.

Evenementenlocatie
Naast huisvesting van de E-Campus zal de hangaar E-Deck ook worden ingezet als locatie voor events met een duurzaam karakter. Alle bedrijven die al een boeking hadden staan, blijven gewoon doorgaan en zijn nog steeds welkom. Het accent van events in de toekomst zal zich meer en meer richting duurzaamheid bewegen.

‹ Naar overzicht