Grootste onafhankelijke showroom met elektrische auto’s van Nederland geopend

Nieuws|Laatste update:

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de grootste onafhankelijke showroom met elektrische auto’s (ev) van Nederland geopend. Dat deed ze tijdens het landelijke startmoment in het Car Jeans stadion van voetbalclub ADO Den Haag.

130 elektrische rijders
Bij de start zijn al 130 elektrische rijders verspreid over het hele land beschikbaar om vragen die mensen hebben over elektrisch rijden vanuit de praktijk te beantwoorden.

In de ev-showroom kunnen potentiële ev-rijders eenvoudig een afspraak maken met een elektrische rijder in de buurt, om een proefritje te maken of ervaringen te horen met een specifiek model. Laagdrempelig en onafhankelijk. Niet voor niets is de naam van de showroom ‘Sturen bij je buren: Eerlijk advies en proefrijden bij elektrische rijders in jouw buurt.’

Ambassadeur
Uit onderzoek van de ANWB, de Vereniging Elektrische Rijders (VER) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat mensen bij wie iemand in de omgeving elektrisch rijdt, positiever zijn over elektrisch rijden en vaker zijn geïnteresseerd in elektrisch rijden. 65 procent van alle ev-rijders voelt zich erg of heel erg een ambassadeur voor elektrisch rijden.

43 procent van de ev-rijders laat anderen vaak of heel erg vaak in hun elektrische auto rijden. De beste ambassadeur voor elektrisch rijden is daarom de elektrische rijder zelf. Dit principe wordt uitgebouwd in de grootste ev-showroom van Nederland. Via de website evrijders.nl kunnen potentiële elektrische rijders vanaf nu een afspraak maken met een ervaren berijder van een betreffend model bij hen in de buurt, op basis van vragen die men graag beantwoord ziet.

‹ Naar overzicht