©Robert van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com

Subsidie voor gebruikte elektrische personenauto’s ook overtekend

Nieuws|Laatste update:

Het subsidiebudget voor de Subsidieregeling voor Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is voor de categorie gebruikte auto’s op 5 juli 2022 overtekend. Dat betekent dat er voor meer geld is aangevraagd dan dat er dit jaar beschikbaar is. Eerder dit jaar werd de pot voor nieuwe auto's al overtekend.

De subsidie voor elektrische personenauto's bestaat naast andere financiële voordelen voor particulieren die volledig elektrisch rijden. Bijvoorbeeld de vrijstelling motorrijtuigenbelasting MRB en de vrijstelling aankoopbelasting op personenauto’s en motorrijwielen BPM.

Nieuw budget in 2023
Wie de komende maanden zowel voor een nieuwe als een gebruikte elektrische personenauto wil kiezen én een beroep wil doen op de regeling, moet wachten met de aankoop tot begin volgend jaar. Alleen overeenkomsten die zijn afgesloten vanaf 1 januari 2023 komen hiervoor in aanmerking. Vanaf 2 januari 2023 kan meer weer een aanvraag doen.

In 2023 komt er weer nieuw subsidiebudget beschikbaar. Voor gebruikte elektrische personenauto’s is dat 32,4 miljoen euro. Daarbij is er 2.000 euro subsidie beschikbaar per auto. In totaal is er dus budget voor maximaal 16.200 gebruikte auto’s. Voor nieuwe elektrische personenauto’s is het budget 67 miljoen euro, te weten 2.950 euro auto. In totaal is er dus budget voor maximaal 22.711 nieuwe auto's.

‹ Naar overzicht