Gebruik (elektrische) deelauto’s stijgt met 50 procent door stakingen NS

Nieuws|Laatste update:

Uit cijfers van MyWheels en Amber blijkt dat afgelopen week door de stakingen van NS het gebruik van (elektrische) deelauto’s is gestegen met 50 procent. MyWheels zag vorige week een stijging van ruim 20 procent in het aantal ritten ten opzichte van een week eerder. In Zuid-Holland steeg het aantal gereden kilometers met auto’s van MyWheels met 48 procent. Ook het aantal boekingen steeg gigantisch. Op maandag 29 augustus, ten tijde van de stakingen in Noord-Holland, steeg dit aantal met 50 procent.

Zakelijke kilometers
Ook zakelijke deelautoaanbieder Amber, dat onlangs gefuseerd is met MyWheels, overlegt cijfers die duidelijk aantonen dat deelautomobiliteit door de stakingen is gestegen. Vorige week is er 26 procent meer kilometer afgelegd in de ritten met voertuigen van Amber dan de week ervoor. Opvallend is dat met name het aantal zakelijke kilometers steeg, met maar liefst 62 procent.

Karina Tiekstra, chief executive officer MyWheels en sinds kort ook van Amber: ‘Wanneer de treinen, om welke reden dan ook, niet of minder rijden zien we dat de vraag naar deelauto’s direct toeneemt. Dit zagen we aan het begin van het jaar, toen de treinen niet konden rijden vanwege de barre weersomstandigheden, en dit zien we nu weer. We hebben dan ook onze gebruikers vorige week geïnformeerd over de stakingen en hoe ze het beste een deelauto konden gebruiken voor hun reis. We hebben daarnaast voorgesorteerd op veel nieuwe aanmeldingen. Zo proberen we Nederland tijdens de stakingen zo mobiel mogelijk te houden.’

‹ Naar overzicht