©Green Caravan

Green Caravan lanceert eerste offgrid laadplein op zonne-energie

Nieuws|Laatste update:

Green Caravan komt in samenwerking met Mobility Lab in 2023 met de eerste fossielvrije oplaadhub voor elektrische auto’s en vrachtwagens die compleet los van het elektriciteitsnet staat en draait op zonne-energie. Wanneer de zon niet schijnt en de zonnepanelen geen stroom opwekken, schakelt de hub over op biogas uit rioleringen. Deze veelbelovende innovatie vermindert de druk die is ontstaan op het overspannen Nederlandse elektriciteitsnet.

Laadpas
Het in 2021 opgerichte Green Caravan heeft als missie om alle elektrische voertuigen CO2- neutraal te laten rijden en echt fossielvrij laden mogelijk te maken. Dit doen het bedrijf door het aanbieden van smart-charging diensten en fossielvrije laadoplossingen. Na de lancering van een laadpas in 2021, de eerste laadpas die de CO2-uitstoot van laadsessies bijhoudt en advies geeft wanneer men het meest fossielvrij kan laden, komt het bedrijf dit najaar met het eerste fossielvrije snellaadpunt.

De eerste fossielvrije laadhub die het bedrijf realiseert, kan per dag 35 auto’s of 7 trucks bedienen. De ambitie is om eind 2024 6 hubs operationeel te hebben. Om het eerste laadpunt te realiseren, gaat Green Caravan de samenwerking aan met Mobility Lab dat investeert in start-ups. Via het crowdfundingsplatform Eyevestor kunnen bedrijven en particulieren een aandeel in Green Caravan nemen.

‹ Naar overzicht