©EV Jaarboek

EV Jaarboek 2023 nu te bestellen: meer elektrische auto’s…maar sommigen redden het niet

Nieuws|Laatste update:

Het EV Jaarboek 2023 over elektrische personenauto’s kan per direct besteld worden. De derde editie is volgens de makers dikker, beter en selectiever dan voorgaande uitgaven. Het EV Jaarboek test en beschrijft meer merken en modellen dan ooit. Praktijkervaringen, fabrieksgegevens, nuttige informatie over elektrisch rijden en álle elektrische auto’s die in 2023 op de markt zijn en komen.   

20 procent meer
Elk jaar vinden méér elektrische auto’s een plek in het EV Jaarboek. In de nieuwe uitgave liefst 20 procent meer dan vorig jaar. Toch zien de makers voor het eerst ook afvallers: enkele van de vorig jaar in ‘Onder de Loep’ als beloftevol gepresenteerde automerken hebben het niet gered. Het jaarboek telt ruim 200 pagina’s, maar dit jaar dus ook selectiever en concreter.

Met name wie op het punt staat te kiezen voor een eerste elektrische auto, krijgt van de redactie uitleg over kosten en baten, basisbegrippen als voltages, ampère, kilowattuur en 1, 2 of 3-fasen, tot hoe elektrische rijders van hun eigen huis een smart energy hub kunnen maken.

Medewerking ministerie
Alle rijtesten zijn voorzien van (merendeels) eigen fotografie, praktische fabrieksgegevens én praktijkinformatie van Fastned en EV-Database. Alle in 2023 te verschijnen elektrische auto’s staan beschreven in ‘Onder de Loep’. Dit jaar wordt het boek gecomplementeerd met interviews van The Solar Charging Company en TotalEnergies.

Extra trots is de redactie op het voorwoord, dat is geschreven door staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen. De staatssecretaris heeft ook het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Ook over elektrische bestelauto’s heeft de redactie een jaarboek uitgebracht. Beide jaarboeken zijn te bestellen op www.evjaarboek.nl.

‹ Naar overzicht