©Rob Bouwman | Dreamstime.com

Ruim 5 procent caravanbezitters rijdt elektrische auto

Nieuws|Laatste update:

Ruim 5 procent van de Nederlandse caravanbezitters rijdt een elektrische trekauto. Dit blijkt uit het jaarlijkse ACSI FreeLife magazine Trekauto-onderzoek onder bijna 5.000 caravanbezitters. Het onderzoek laat ook zien dat Volvo het populairste trekauto-merk is. Zij lossen Mazda af. De Mazda CX-5 is wel nog altijd het populairste trekauto-model.

Mazda leidt de dans
De Mazda CX-5 staat daarmee al voor het vijfde jaar op rij bovenaan. 8,4 procent van alle trekauto’s in Nederland is een CX-5. De Volkswagen Tiguan (4,66 procent) en de Ford Kuga (4,42 procent) maken de top drie compleet. Als populairste trekauto-merk moet Mazda zijn eerste plek wel afstaan. Mede dankzij populaire modellen als de XC60 en XC40 voert Volvo hier sinds dit jaar de lijst aan.

Uit het ACSI FreeLife magazine Trekauto-onderzoek komt ook naar voren dat caravanbezitters in relatief jonge auto’s rijden. Iets meer dan de helft van alle auto’s is niet ouder dan 5 jaar en 87 procent is niet ouder dan 10 jaar.

Niet te stuiten
De opmars van de elektrische auto is niet te stuiten onder caravanbezitters. Het marktaandeel van caravanners met een elektrische auto steeg van 0,15 procent in 2021 naar 5,24 procent in 2022. Het aandeel van dieselmotoren daalde van 28,3 procent naar 19,23 procent. Ook de benzinemotor verliest terrein en is nog in 68,15 procent van de caravantrekkers te vinden.

‹ Naar overzicht