©Iulian Dragomir

Amsterdam verbetert locaties laadpalen met hulp van inwoners

Nieuws|Laatste update:

Amsterdam heeft tot 2025 zo’n 6.000 extra laadpalen nodig. Vorig jaar vroeg de gemeente Amsterdammers om mee te denken over goede plekken voor laadpalen. Dat kon aan de hand van een kaart met de plekken die de gemeente geschikt vond. Met de reacties van de inwoners is de kaart verbeterd.

1.773 reacties
In totaal heeft Amsterdam 1.773 reacties ontvangen. Daar zaten volgens de Amsterdammers veel uitgebreide en nuttige reacties tussen. Niet elke plek is geschikt voor een laadpaal. Het hangt af van heel veel zaken, bijvoorbeeld verkeersveiligheid, de stoepbreedte, lantaarnpalen, waterafvoer, boomwortels en ondergrondse elektriciteitskabels. Daarnaast kiest de gemeente de plekken op zo’n manier dat er overal in de stad wel laadpalen zijn voor de bewoners nu en in de toekomst.

De aangepaste kaart is vanaf nu te bekijken op de website van de gemeente. De nieuwe kaart geeft een overzicht van alle laadpalen die al in de stad staan, plus alle voorstellen voor nieuwe locaties, de laadpalen die nu geplaatst worden en de snelladers. Ook 228 locaties die eerder werden voorgesteld, maar toch niet doorgaan, staan op de kaart. Op basis van de reacties zijn er 93 nieuwe locaties geprikt. Bekijk de kaart op amsterdam.nl/laadpalen.

‹ Naar overzicht