©EVBox

EVBox viert mijlpaal van 500.000 verkochte laadpunten

Nieuws|Laatste update:

De Nederlandse laadpaalfabrikant EVBox heeft een belangrijke mijlpaal behaald: het bedrijf heeft wereldwijd 500.000 laadpunten uitgeleverd. Daarmee ligt het bedrijf op koers om tegen 2025 1 miljoen laadpunten uit te leveren.

1,4 miljoen laadtransacties
EVBox is sinds enkele jaren onderdeel van ENGIE en verwerkt 1,4 miljoen laadtransacties per maand op haar laadbeheersoftware EVBox Everon. Het bedrijf heeft meerdere kantoren, laboratoria en fabrieken in Europa en Noord-Amerika.

Vanaf de oprichting in 2010 biedt het bedrijf laadoplossingen voor verschillende sectoren om het vervoer schoner en het laden van elektrische auto’s toegankelijker te maken. De nieuwe generatie laadoplossingen van EVBox zijn ontworpen om met de groeiende vraag naar laden in de openbare ruimte en op het werk mee te evolueren. Zo is er EVBox Liviqo voor commercieel laden en op de werkplek, EVBox Livo voor thuis laden, en EVBox Troniq Modular voor openbaar en snelladen.

‘De elektrische mobiliteitsindustrie is nog een jonge en ontwikkelde sector, maar EVBox bestaat al sinds het begin’, vertelt Remco Samuels, chief executive officer van EVBox. ‘Ons bedrijf is uitgegroeid tot meer dan 700 werknemers die samenwerken om onze missie waar te maken. We zouden hier niet zijn zonder onze klanten en partners die onze expertise vertrouwen in het leveren van schaalbare en slimme laadoplossingen.’

‹ Naar overzicht