©Nissan

Nieuws in 1 minuut | BYD, Nissan, Mercedes-Benz en Volkswagen presenteren nieuwe elektrische auto’s

Nieuws|Laatste update:

Volkswagen onthult ID.7 met 700 kilometer actieradius
Volkswagen presenteert de ID.7: een elektrische limousine met een actieradius tot 700 kilometer. De auto is onder meer uitgerust met stoelen die een slim aircosysteem kennen en een panoramadak met ‘smart glass’. De auto is uitgerust met een nieuwe 210 kilowatt en 286 pk sterke elektromotor, die wordt gekoeld door een systeem waarin water- en oliekoeling samen komen.

Het model ID.7 Pro heeft een batterij van 77 kilowattuur; goed voor een actieradius van zo’n 615 kilometer. Het model De ID.7 Pro S heeft een batterij van 77 kilowattuur; goed voor een actieradius van circa 700 kilometer. Het intelligente warmtemanagement bereidt het accupakket optimaal voor op een laadsessie. Als de routegeleiding actief is, start het preconditioneren van het accupakket automatisch op weg naar het laadpunt. De ID.7 is volgens de fabrikant het nieuwe vlaggenschip binnen de ID.-serie.

Nissan presenteert 3 nieuwe modellen van ARIYA
Nissan Nederland breidt de line-up van de volledig elektrische auto ARIYA per direct uit met 3 uitvoeringen: de Engage, de Engage SV en de Evolve+ e-4ORCE. De ARIYA Engage, beschikbaar met een batterijpakket van 63 en 87 kilowattuur, vormt het nieuwe ‘instapmodel’ van de ARIYA line-up. De actieradius is respectievelijk 404 en 536 kilometer. De ARIYA Engage Special Version (SV) is, zoals de naam al aangeeft, gebaseerd op de Engage. Hij wordt geleverd met de 63-kilowattuur-batterij. De Engage SV is er in 4 kleuren: Ceramic Grey, Gunmetal Grey, Aurora Green en Pearl Black. Ook deze nieuwe uitvoering is per direct te bestellen.

Aan de ‘top’ van het leveringsprogramma is er ook een nieuwkomer: de ARIYA Evolve+. Dit model heeft een vermogen van 290 kilowatt en is de krachtigste variant binnen het ARIYA-gamma. De elektrische vierwielaandrijving e-4ORCE zorgt voor optimale prestaties onder uiteenlopende omstandigheden. Het systeem regelt de aandrijving en remwerking voor ieder wiel afzonderlijk.

Mercedes-Benz presenteert Maybach EQS 680 SUV
Mercedes-Benz heeft de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV gelanceerd. Het is gebaseerd op de technologie van de EQS SUV van Mercedes-EQ en combineert die met de exclusiviteit van Maybach. Het exterieur met rechtopstaande Mercedes-ster op de motorkap en het markante Black Panel-front, dat de specifieke Maybach-grille overbrengt naar het tijdperk van elektromobiliteit, zorgt volgens de fabrikant voor een unieke uitstraling.

De Mercedes-Maybach EQS SUV is de eerste volledig elektrische full-size luxe SUV van de fabrikant. Gorden Wagener, Chief Design Officer van Mercedes-Benz Group: ‘We streven ernaar het bijzondere te combineren met het mooie. Het interieur is een emotioneel en stijlvol statement.’ ‘De Mercedes-Maybach EQS SUV is een mijlpaal in de geschiedenis van ons merk’, vult Daniel Lescow, Hoofd Mercedes-Maybach binnen Mercedes-Benz Group aan. ‘Voor ons belichaamt hij niets minder dan de herdefinitie van automotive excellentie in het tijdperk van elektromobiliteit. Onze klanten kunnen zich verheugen op een eersteklas elektrische rijervaring – met het aura van het bijzondere dat kenmerkend is voor Maybach.’

BYD presenteert 2 nieuwe elektrische modellen voor Europese markt
BYD presenteert 2 nieuwe elektrische modellen voor de Europese markt. De BYD DOLPHIN en de BYD SEAL. De BYD DOLPHIN is een hatchback voor het C-segment. De D-segment sedan BYD SEAL beschikt over geavanceerde technologie. Met de BYD DOLPHIN en de BYD SEAL introduceert BYD de eerste modellen voor Europa die gebruikmaken van het ‘Ocean Aesthetics’ designconcept. Ze zijn beide gebaseerd op het geavanceerde BYD e-Platform 3.0. De voorwielaangedreven BYD DOLPHIN heeft een 60 kilowattuur lithium-ijzerfosfaatbatterij. De BYD SEAL –  leverbaar met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving – beschikt over een 82 kilowattuur lithium-ijzerfosfaatbatterij. 

Deze zomer wordt de BYD DOLPHIN in Europa verwacht. De hatchback voor het C-segment heeft een WLTP-range van 427 kilometer in de gecombineerde cyclus. De BYD SEAL maakt zijn opwachting naar verwachting na de zomer in de Europese BYD stores, waaronder de BYD stores in Amsterdam en Rotterdam. De D-segment sedan beschikt over een 82 kilowattuurbatterij, die in de achterwielaangedreven versie goed is voor een actieradius van 570 kilometer. Samen met de BYD ATTO 3, de BYD HAN en de BYD TANG omvat het BYD-gamma voor Europa nu 5 volledig elektrisch aangedreven modellen.  

‹ Naar overzicht