©Equans

2.100 nieuwe openbare laadpalen in Drenthe en Groningen

Nieuws|Laatste update:

Equans heeft de aanbesteding voor de realisatie van 2.100 openbare laadpalen voor de komende 3 jaar voor elektrische auto’s in de provincies Groningen en Drenthe gewonnen. Elektrische autobezitters zonder eigen oprit kunnen straks eenvoudig een nabijgelegen laadpaal aanvragen via de website www.laadpaalnodig.nl.

Zonnepark
De laadpalen zijn voorzien van slimme laadtechnieken en leveren 100 procent Nederlandse groene stroom, afkomstig van zonnepark de Vloeivelden in Drenthe.

De 2.100 laadpalen zorgen in totaal voor 4.200 extra laadpunten; namelijk 2 per laadpaal. Drenthe krijgt 1.280 laadpalen en provincie Groningen 820 laadpalen. De aanbesteding is door Equans gewonnen vanwege aandacht voor duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid, het snelle plaatsingsproces, innovaties en efficiëntie. Een mogelijke verlenging van het contract met Equans kan nog eens 450 extra laadpalen opleveren. Gebruikers van de laadpalen kunnen de laadsessies starten, stoppen en betalen via een laadpas, app of het scannen van een QR-code. Equans start op 1 juni met de plaatsing van de laadpalen.

20 gemeenten
De provincie Drenthe organiseerde de aanbesteding namens de provincies Groningen en Drenthe en 20 gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Het Hogeland, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Tynaarlo, Veendam, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, De Wolden. Gemeente Groningen en Eemsdelta hebben een eigen aanpak voor het plaatsen van laadpalen.

‹ Naar overzicht