©EV Jaarboek

EV Jaarboek 2024 telt meer dan 100 elektrische auto’s

Nieuws|Laatste update:

Het EV Jaarboek 2024 heeft een primeur: de jaarlijks terugkerende publicatie telt voor het eerst meer dan 100 elektrische auto’s. Na 3 edities is het naslagwerk dikker en vollediger dan ooit met 109 elektrische auto’s op de ontleedtafel. Samenstellers Jasper Engel en Joeri van Dam helpen met het jaarboek Nederlanders bij de keuze van een elektrische personenauto.

Praktijkervaringen
Alle elektrisch auto’s die momenteel te koop zijn op de Nederlandse markt, én alle die nog komend jaar op de markt verschijnen, staan in het Jaarboek 2024  beschreven en zijn beoordeeld. Bij elke auto staan de fabrieksdata, veelal aangevuld met de jongste praktijkervaringen. Alle specificaties en objectieve waarderingen helpen de lezers praktisch en verantwoord te kiezen voor elektrisch rijden.

25 procent meer
Wereldwijd staat elektrische mobiliteit meer en meer in de spotlights, het aanbod van merken en modellen neemt stormachtig toe. ‘Die dynamiek gaat ook aan de Nederlandse automobilist niet voorbij’, aldus Engel en Van Dam. ‘Een onafzienbare stroom van soms tegenstrijdige informatie over prijsschommelingen, oplaadvormen en toekomst, maakt hen onzeker bij het maken van een keuze. Zie daar nut en noodzaak van een objectieve en deskundige gids: het onafhankelijke EV Jaarboek.

Het EV Jaarboek 2024 legt ten opzicht van de vorige editie 22 auto’s extra – 25 procent meer – en in totaal  109 uitvoeringen  op de ontleedtafel. Bij elke auto wordt nu de positie van de laadpoort vermeld, omdat voor veel rijders de locatie van die laadaansluiting doorslaggevend bij hun uiteindelijke keuze is.

RAI Vereniging
Het jaarboek bevat ook een column van de RAI Vereniging die een relevante en interessante update geeft over de particuliere en zakelijke verkoopresultaten van elektrische auto’s, de verdeling van elektrische auto’s binnen verschillende prijsklassen én de stijging van het aantal laadpunten versus elektrische auto’s.

Alle rijtesten in het EV Jaarboek 2024 zijn uitgevoerd door redacteuren die gecertificeerd EV-expert zijn. Zij weten wanneer men praat over kilowatt of kilowattuur, kunnen haarfijn de eigenschappen van elektrische auto’s beoordelen én uitleggen welke consequenties een 1-fase of 3-fase omvormer voor de gebruiker heeft.

Het EV Jaarboek 2024 is vanaf 24 november beschikbaar. Wie het al eerste wil ontvangen kan hier een exemplaar reserveren.

‹ Naar overzicht