English

Opladen van elektrische auto’s op de openbare weg: workshops op vakbeurs Ecomobiel

Nieuws|Laatste update:

Het aantal elektrische voertuigen op de Nederlandse snelweg groeit snel. Om deze groei verder door te kunnen zetten is het belangrijk dat de publiek toegankelijke laadinfrastructuur deze groei ondersteunt. Tijdens de vakbeurs Ecomobiel organiseren de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) op 6 en 7 oktober aanstaande een aantal workshops over dit onderwerp.

De uitrol van laadpalen dreigt echter achter te lopen bij het aantal elektrische voertuigen, omdat bedrijven nog onvoldoende kunnen verdienen aan de exploitatie van laadpalen in de openbare ruimte. Naar verwachting is dit over een aantal jaren anders en kunnen marktpartijen de uitrol van laadpalen oppakken en financieren.

Green Deal Laadinfrastructuur

Om de uitrol van publiek toegankelijke laadinfrastructuur voor elektrische auto’s verder te stimuleren ondertekende op 9 juni 2015 onder anders de VNG, provincies, Netbeheer Nederland en belangenorganisatie samen met het de Ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu de Green Deal Laadinfrastructuur. In deze Green Deal zijn acties vastgelegd die ervoor zorgen dat de kosten van een laadpaal omlaag gaan. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft de ministeries ondersteund bij de totstandkoming van de Green Deal en voert namens de Rijksoverheid een rijksbijdrage uit die beschikbaar gesteld wordt aan gemeenten om de uitrol van publieke laadpalen te realiseren.

Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL)

Daarnaast hebben de betrokken partijen het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) opgericht. Het NKL is het centrale aanspreekpunt voor innovatie rond publieke laadinfrastructuur en heeft als doel het elektrisch laden te vergroten en de kosten voor publieke laadinfrastructuur te verlagen.

In het NKL Kennisloket wordt alle informatie samengebracht. Tijdens de NKL Kennistour in het najaar brengt het platform de verzamelde kennis Nederland in. Allemaal met het doel ontwikkelingen te versnellen, vragen te beantwoorden, drempels weg te nemen, kosten te verlagen en zo te zorgen dat elektrisch rijden in Nederland zo snel mogelijk gemeengoed wordt.

Ecomobiel en publiek toegankelijke laadinfrastructuur

Tijdens Ecomobiel, de vakbeurs voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement op 6 en 7 oktober 2015 in Den Bosch komen veel betrokken organisaties samen. Een ideale gelegenheid om in gesprek te gaan, informatie te delen, partijen samen te brengen en ideeën op te halen. Bezoek een van de workshops van NKL en RVO.nl over elektrisch vervoer en laadinfrastructuur. Meer informatie hierover vindt u op Ecomobiel.nl.

‹ Naar overzicht

Foto van de week | Vattenfall kiest Alfen voor levering 4.000 laadpunten Noord-Brabant en Limburg

Vattenfall heeft Alfen geselecteerd voor de levering van slimme laadinfrastructuur ten behoeve van elektrisch rijden in gemeenten in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het gaat om 4.000 laadpunten. Plaatsingsperiode Vattenfall heeft deze...
Foto's|Laatste update:

Publicatie van de maand | Nationale Laaddrukanalyse: groeiend tekort aan publieke laadpalen

Het tekort aan laadpalen in Nederland neemt toe. Uit het onderzoek ‘ De Nationale Laaddrukanalyse’ van Enpuls blijkt dat in ruim 1 op de 3 buurten de laadpalen overbezet zijn. Van de 13.208 buurten in Nederland zijn er bijna 5.000...
Publicatie van de maand|Laatste update:

Video van de week | EV Experience: circuit Zandvoort 3 dagen lang in teken van elektrisch rijden

Circuit Zandvoort zou dit jaar het toneel zijn van een officiële Formule 1-race met Max Verstappen. Maar waar dit evenement door de coronapandemie geen doorgang vindt, gaat het circuit komende maand 3 dagen elektrisch! Van vrijdag 2 tot en met...
Video's|Laatste update:

Test & Reviews | Polestar 2

De ANWB heeft de Polestar 2  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 470 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Volkswagen ID.3

De ANWB heeft de Volkswagen ID.3  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 426 kilometer.
Test & reviews|Laatste update: