©Greenwheels

Deelauto’s van Greenwheels nu te vinden op 150 NS-stations

Nieuws|Laatste update:

Greenwheels heeft, in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen (NS), de 150ste P+R deelauto-locatie op station Amersfoort Centraal gevierd. Greenwheels voegde in het afgelopen kwartaal op meer dan 20 treinstations, waaronder Gilze-Rijen, Ommen en Enkhuizen, een deelauto toe aan de P+R aldaar.

14 stilstaande privéauto’s
Al sinds 1997 zijn er deelauto’s op treinstations te vinden. Cijfers tonen aan dat het gebruik van de Greenwheels-auto’s bij treinstations de afgelopen tijd fors is gestegen. Het gebruik van deze auto’s ligt inmiddels 20 procent boven het Nederlands gemiddelde van 5 uur per dag. Het toont volgens het bedrijf aan dat veel reizigers de overstap van trein naar deelauto weten te vinden.

Uit onderzoek is gebleken dat 1 Greenwheels-deelauto ervoor zorgt dat er gemiddeld 14 stilstaande privéauto’s van de straat verdwijnen. Het totaal aantal Greenwheels-auto’s levert zo in potentie 810.000 vierkante meter – 156 voetbalvelden – aan ruimte op.  Marise Bezema, Manager Services NS Stations, zegt over de trein en deelauto-combinatie: ‘Reizigers kiezen er steeds vaker voor om op een duurzame manier van deur tot deur te reizen. Als NS willen wij de reiziger deze mogelijkheid bieden: naast de bekende OV-fiets, zien wij ook dat de deelauto steeds populairder wordt. Door het gebruik van de deelauto kunnen reizigers het laatste stukje van hun reis maken, daar waar wij met de trein niet kunnen komen’.

Michiel Cuppen, chief executive officer van Greenwheels, benadrukt het belang van de connectie met de Nederlandse Spoorwegen: ‘Deze jarenlange samenwerking met de NS heeft geleid tot dit feestelijke moment. Dat is goed nieuws voor alle reizigers. De recente uitbreiding maakt een drempelloze overstap van trein op deelauto voor het laatste stukje van hun reis voor nog meer mensen mogelijk.’

‹ Naar overzicht