©© Wieland Teixeira | Dreamstime.com

91 procent consumenten is blij met volledig elektrische auto

Nieuws|Laatste update:

91 procent van de consumenten die een volledig elektrische auto heeft, is tevreden. Hetzelfde percentage elektrische rijders is bovendien tevreden over het aanschafproces van zijn auto. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder ruim 1.000 Nederlanders dat uitgevoerd is in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Belangrijkste conclusie van de onderzoekers is dat huishoudens met zonnepanelen, warmtepompen, woningisolatie en/of een elektrische auto minder zorgen hebben over hun energierekening, want minder dan een derde kent die zorgen. 

Comfort en trots
Bezitters van een elektrische auto vinden bovendien dat hun auto zowel op het gebied van comfort, kosten en energiebesparing beter is dan een benzineauto.

Bovendien is 85 procent van de elektrische rijders trots op zijn elektrische auto. Het merendeel van de bezitters van een elektrische auto zou dan ook met grote waarschijnlijkheid de aanschaf van een elektrische auto aanbevelen. Vrijwel alle bezitters van een elektrische auto zouden bovendien opnieuw een elektrische auto kopen als deze aan vervanging toe is. Tot slot heeft bij de helft van de bezitters van een elektrische auto de financiële steun van de overheid geholpen in het besluit deze aan te schaffen.

Structurele oplossing
‘Verduurzaming is de meest structurele oplossing voor een betaalbare en voorspelbare energierekening’, reageert Olof van der Gaag, voorzitter NVDE. ‘Zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en elektrische auto’s geven grip op de energiekosten. Ik ben blij dat dat de zorgen van mensen over hun energierekening verlicht. Het is belangrijk dat verduurzaming voor iedereen bereikbaar wordt.’

‹ Naar overzicht