English

Bert Klerk (Formule E-Team): ‘53.000 extra publieke laadpunten nodig’

Nieuws|Laatste update:

Bert Klerk, voorzitter van het Formule E-Team, stelt dat er ongeveer 53.000 extra publieke laadpunten voor elektrische auto’s nodig zijn in Nederland. Klerk heeft dit verklaard in een uitzending op BNR Nieuwsradio.

Klerk vreest een tekort aan laadpunten omdat 70 procent van de mensen met een auto geen eigen oprit heeft. Deze mensen moeten aan de straat opladen. ‘Er moeten nog ongeveer 53.000 laadpunten bijkomen als je koerst op 200.000 elektrische auto’s in 2020. Aan elke laadpaal zitten twee laadpunten. Dat betekent dus in totaal 26.500 palen extra’, aldus Klerk in de Nationale Autoshow.

De kosten bedragen 25 miljoen euro. De uitbreiding moet volgens Klerk onderdeel uitmaken van het plan dat momenteel uitgewerkt wordt in het kader van de Motie Groot. Via een aangenomen motie van PvdA-Kamerlid Ed Groot heeft de Tweede Kamer het kabinet afgelopen najaar gevraagd om een plan voor het stimuleren van elektrisch rijden door particulieren. Binnenkort stuurt het Formule E-Team naar aanleiding hiervan een rapport met aanbevelingen naar minister Kamp van Economische Zaken.

‹ Naar overzicht

Test & Reviews | Polestar 2

De ANWB heeft de Polestar 2  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 470 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Volkswagen ID.3

De ANWB heeft de Volkswagen ID.3  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 426 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Honda e 2020

De ANWB heeft de Honda e 2020 getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 220 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

23 woningcorporaties presenteren mogelijkheden van laadpunten elektrische auto's voor huurders

23 woningcorporaties hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de mogelijkheden onderzocht voor laadpunten bij huurwoningen. Het publiek beschikbare rapport bevat aanbevelingen voor beleid en uitvoering van projecten,...
Publicatie van de maand|Laatste update:

Prinsjesdag: bijtelling voor elektrische auto met zonnepanelen in 2021 gunstiger

Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekendgemaakt een  elektrische auto met zonnepanelen in 2021 te gaan bevoordelen. Dat staat in het Belastingplan 2021. Voor elektrische auto’s met zonnepanelen geldt vanaf 2021 volgens de afspraken...
Nieuws|Laatste update: