Publicatie van de maand | Trendrapport Nederlandse automarkt toont opmars elektrische auto

Publicatie van de maand|Laatste update:

Een nieuw onderzoeksrapport opgesteld door Revnext en de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) laat de opkomst van de elektrische auto zien en ook dat de Nederlandse automarkt groeit. De uitkomsten van het onderzoek dat is opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn verzameld in het ‘Trendrapport Nederlandse markt personenauto’s’.

10 procent
Het gaat om cijfers van 10 jaar lang tot en met 2019. Het wagenpark van huishoudens steeg met bijna 10 procent. Deze groei is sterker dan de groei van de bevolking. Ook de import van occasions steeg fors tot een derde van de totale instroom van personenauto’s.

De zakelijke rijder rijdt vaak in nieuwe, duurdere en jonge auto’s. De auto’s in particuliere handen zijn veel meer verdeeld over bouwjaren en zijn meer oudere auto’s.

Daling uitstoot
Elektrische auto’s zorgen voor een daling van de gemiddelde uitstoot van CO2. Daardoor behoudt Nederland ook de koppositie in Europa voor wat betreft de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwverkopen.

De rijksoverheid droeg bij aan deze verduurzaming van het wagenpark door de vergroening van autobelastingen, subsidies en andere maatregelen. 

Titel publicatie: Trendrapport Nederlandse markt personenauto’s
Organisatie: Revnext en de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) 
Publicatiedatum: November 2020

‹ Naar overzicht