English
©RRReis

Video van de week | 259 elektrische bussen BYD voor RRReis de weg op

Video's|Laatste update:

RRReis is officieel gestart met het rijden van 259 elektrische bussen van BYD in de nieuwe regio IJssel-Vecht. De ruim 800 chauffeurs reden tot half december nog in oude dieselbussen.

In de afgelopen periode zijn op 6 busstations in de regio laadvoorzieningen geplaatst. 27 laadpalen zorgen ervoor dat de elektrische bussen tussen de ritten door onderweg worden opgeladen. ’s Nachts staan de bussen op de stallingen aan de stekker. Hiervoor zijn op 7 stallingen meer dan 150 laadkasten geplaatst. Dit is mogelijk gemaakt door de inzet van veel verschillende partijen, zoals provincies, gemeenten, Keolis en leveranciers.

De elektrische bussen zijn stiller, schoner en duurzamer en zien er anders uit dan de bussen van Syntus Gelderland en Syntus Overijssel die nu nog in de regio rijden. RRReis is vanaf half december de nieuwe naam voor het openbaar vervoer in de regio. En bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe uitstraling.

Er zijn 2 nieuwe typen bussen; witte en gekleurde. De witte bussen rijden op de standaardbusverbinding in de stad en in de streek. De nieuwe bussen zijn elektrisch. Daarmee leveren ze een bijdrage aan een schone en duurzame leefomgeving. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de bussen is volledig nieuw. De bussen hebben een frisse, lichte bekleding. Op de hoofdsteunen zijn de kleuren van RRReis verwerkt en er ligt een mooie vloer in de bus. Reizigers merken dat de nieuwe bussen meer comfort bieden. Er is namelijk meer beenruimte en de kussens van de stoelen zijn extra dik.

De gekleurde elektrische bussen van comfortRRReis zijn nog een stapje luxer dan de witte. Deze bussen rijden nog vaker en op snelle, betrouwbare en directe routes. Ook zijn ze iets langer. Hierdoor staan alle zitplaatsen in dezelfde rijrichting en is er extra beenruimte. De bussen van comfortRRReis bieden daarnaast ook bagagerekken, een telefoonhouder en klaptafels. Erg handig als je onderweg bijvoorbeeld op je laptop wilt werken. Daarnaast zijn er leeslampjes aanwezig.

In de bussen zijn veel moderne snufjes verwerkt. Er zijn dubbele informatieschermen die reizigers actuele reisinformatie tonen, en updates over het openbaar vervoer in de regio. Verder zijn de bussen voorzien van wifi en USB-oplaadpunten. De bussen worden verwarmd door infraroodverwarming, verwerkt in het plafond. Bij het in- en uitstappen bij de achterdeur knipperen automatisch lampen. Groen bij het instappen en rood als de deuren sluiten. In de bus is het mogelijk om een kaartje te kopen via pinpas, creditcard en contactloos met bijvoorbeeld  smartphone of smartwatch.

‹ Naar overzicht

Tesla Model S populairste tweedehandse elektrische auto in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, de Tesla Model S is de meest populaire elektrische auto. AutoScout24 Dat de Volkswagen Golf in 2020 de meest gezochte occasion in Europa bleef, blijkt uit het jaarlijkse...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Citroën ë-C4

Citroën introduceert Citroën ë-C4; een nieuwe variant van de bekende C4. De ANWB heeft de elektrische auto uitgebreid getest. Bekijk het resultaat in onderstaande video.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | Is een elektrische auto wel écht groener?

In de serie  #ikhebnogeenvraag  legt Nederland Elektrisch de meest voorkomende vragen over elektrisch rijden voor aan experts en ervaringsdeskundigen. Deze aflevering gaat over het MILIEU. Is een elektrische auto nu wel écht...
Video's|Laatste update:

IFV presenteert aandachtskaart voor veilig optreden brandweer bij laadpalen

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid heeft samen met ElaadNL en de ANWB een aandachtskaart ontwikkeld voor het veilig optreden van de brandweer bij calamiteiten met laadpalen en pantografen. De aandachtskaart is een hulpmiddel voor bevelvoerders...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Hyundai Kona versus Volkswagen ID.3 en Peugeot e-2008

In de nieuwste test van de ANWB mag de volledig elektrische Volkswagen ID.3 zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe elektrische Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan de test en vertegenwoordigt ‘de gevestigde orde’.
Test & reviews|Laatste update: