Video van de week | Fastned, Tesla en Pivot Power bouwen Energy Superhub

Video's|Laatste update:

Snellaadbedrijf Fastned werkt samen met de gemeente Oxford, Pivot Power, Tesla en Wenea om een van haar grootste snellaadstations te bouwen en te exploiteren bij de Energy Superhub Oxford.

26 snelladers
Het Fastned-station krijgt in totaal 14 snelladers en de Tesla Supercharger 12 stalls, waarmee het totaal aantal snelladers in de hub op 26 komt. Het wordt een van Europa’s krachtigste oplaadlocaties voor elektrische voertuigen, met een vermogen tot 10 megawatt voor toekomstige uitbreiding. De hub is de eerste van een aantal vergelijkbare locaties die door Pivot Power in het Verenigd Koninkrijk zijn gepland. De Energy Superhub zal eind 2021 openen.

Bij het Fastned-snellaadstation kunnen in eerste instantie 10 elektrische voertuigen gelijktijdig opladen met snelheden tot 300 kilowatt, waardoor elektrisch rijders in 20 minuten tot 300 kilometer bereik kunnen opladen. Het Fastned-station levert elektriciteit van zon en wind, deels opgewekt door het grote zonnepanelendak van het station. Fastned kan het station uitbreiden met 4 extra snelladers. Het station wordt onderdeel van het groeiende netwerk van Fastned in het Verenigd Koninkrijk.

‹ Naar overzicht